İYİ Parti Bursa’da Hasanoğlu görevini İsmail Kaya’ya devretti

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Dr. Mehmet Hasanoğlu, sağlık sorunları sebebi nedeniyle görevinden istifa etmiş ve dün açıklanan habere göre İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı görevine İsmail Kaya getirilmişti. Hasanoğlu, düzenlenen törenle görevi yeni İl Başkanı İYİ Parti İsmail Kaya’ya devretti.

İYİ Parti Bursa’da Hasanoğlu görevini İsmail Kaya’ya devretti

Haber: SİMLANUR İNCE
Kamera: MESUT ERDOĞAN

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Dr. Mehmet Hasanoğlu, il başkanlığı görevinden affını isteyerek sağlık sorunu sebebi nedeniyle istifa etmişti. Hasanoğlu, görevini İYİ Parti İl Başkanlığına atanan İsmail Kaya’ya devretti.

Düzenlenen törene İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel, Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı katıldı.

İYİ Parti Bursa eski İl Başkanı Mehmet Hasanoğlu, “25 Ekim 2017’den beri Bursa’da bu partiye başkanlık görevini yapmaktayım. Bugün geldiğimiz noktada maalesef sağlık sebepleriyle bu görevi partimize kuruluşundan beri hizmet eden 3 dönem Orhangazi’de ilçe başkanlığı yapan, dün itibarıyla da Genel Başkanımızın da oluruyla İsmail Kaya’ya görevi devretmenin onurunu yaşıyorum. 7 yıllık süreçte ülkemizin geleceği adına cesurlar hareketinin bir mensubu olarak bu ülkeye hizmet etmeye nail oldum. İstifamı açıkladıktan sonra aldığım olumlu tepkiler, teşekkürler hepsi ne mutlu ki bu görevi layıkıyla yaptığımın göstergesiydi. Partimizi büyütmek için hep birlikte mücadele ettik. Bugün geldiğimiz noktada İYİ Parti’ye bu ülkenin 3 kat, 5 kat daha fazla ihtiyacı vardır” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Bursa İl Başkanı İsmail Kaya, “Ocak 2018’de Orhangazi’de kurucu ilçe başkanlığı görevimiz aynı şekilde il başkanı olarak devam edecek. Bana olan güvenlerinden dolayı başta Genel Başkanımız Müsavat Dervişoğlu’na ve tüm partime teşekkür ediyorum. Önemli bir sorumluluk aldığımın farkındayım. Aynı ilk günlü aşka birlikte çalışacağımıza hiç şüphem yok. Bu milleti saray rejiminden, tek adamdan kurtarana kadar çizgimiz nettir. İlk adımda teşkilatlarımızı kurarken de ortak akılla, istişare halinde bir ekip oluşturacak, Bursa’nın sorunlarıyla ilgili sözümüzü söyleyeceğiz” diyerek Dr. Mehmet Hasanoğlu’na teşekkürlerini iletti.

“İYİ PARTİ’YE KİMSE DEMOKRASİ DERSİ VEREMEZ”

İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, “Samimiyetle Dr. Mehmet Hasanoğlu’nun Bursa teşkilatlarına hakkını helal etmesi lazım. Ben 3 yıl İl Başkanlığı yaptım, en rahat dönemdi. Güzel bir süreç yaşadık. Seçim yoktu, parti yeni kurulmuştu. İYİ Parti’ye şu memlekette bir Allah’ın kulu demokrasi dersi veremez. Kuzey Kore partileri dediğimiz Cumhur İttifakı partileri, milleti köle ve kul olarak gören zihniyetin, her bir ferdin görüşünü kıymetli bulan İYİ Parti’ye kimse demokrasi dersi veremez. Son örneklerinden biride bu yaşadığımız devir teslim törenidir. Yaygın kanaatle, büyük teveccüh ile İsmail Kaya başkanımız uygun görüldü. Bursa, İYİ Parti teşkilatları kurulduğundan beri kurucu Yüksel Yılmaz ile bütün süreçleri biliriz. O tarihten bu yana İYİ Parti’nin mücadeleci bir ili oldu. Zor bir süreç yaşadık. Yerel seçimde istemediğimiz bir sonucu yaşadık ve bu da gardı düşürdü. İstifa edenler oldu. Biz farklı bir şekilde seçime girseydik biz kazanan, kazandıran tarafta milletvekili, meclis üyesi olan bir parti olsaydık kimse gitmeyecekti. Milletvekilleri eksilen parti desinler ama hırsız demesinler. Gençlerin ülkeden kaçmasına sebep olan parti demesinler” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir