İYİ Parti’den Bursa Büyükşehir’e gri pasaport sorusu!

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, Türkiye gündeminde geniş yankı bulan hizmet pasaportuyla Avrupa’ya insan kaçırılmasına Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin de karıştırıldığını iddia etti. İddialara göre, 2019 yılında Büyükşehir aracılığı ile yapılan etkinliklerle yurtdışına çıkarılan 162 kişiden 48’i geri dönmedi.

İYİ Parti’den Bursa Büyükşehir’e gri pasaport sorusu!

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, “Sayın Alinur Aktaş, bu konuda kendisine de mutlaka ulaşmış olan iddiaların sonucunda ne tür gelişmeler olduğunu, pasaport evraklarının altında imzası bulunan sorumlular hakkında herhangi bir tasarrufta bulunup bulunmadığını, yapılan gözaltı ve tutuklamalar arasında Büyükşehir personelinin olup olmadığını kamuoyuna derhal açıklamalıdır” dedi.

Duyumlarına göre, savcılık ifadelerine ve soruşturma tutanaklarına yansıyan iddialardan, gri pasaport aracılığı ile yurt dışına gidip de dönmeyenler arasında terör örgütü PKK ile iltisaklı olduğu iddia edilen bir kişinin de olduğunun anlaşıldığını belirten Türkoğlu, özetle şunları söyledi:

162 KİŞİDEN 48’İ DÖNMEDİ

“2019 yılında, spor kulüpleriyle yapılan 4 ayrı etkinlik var. Birincisi; Barbaros Spor Kulübü aracılığı ile 22 Mayıs 2019 tarihinde Kosava’nın Podujevo şehrinde düzenlenen Bay-Bayan Futbol turnuvası etkinliği. Barbaros Spor Kulübü’nün Büyükşehir’e verdiği 27 kişilik isim listesi, Büyükşehir Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı’ndan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne onaya giderken 40’a nasıl çıkıyor? 40 kişilik kafileden tam 18 kişi geri dönmüyor!

İkincisi; Soğanlı Kanalboyu Nilüfer Spor Kulübü yapacağı yurt dışı etkinliği nedeniyle Büyükşehir’e 40 kişilik gri pasaport talepli liste gönderiyor. Bu kafile de Büyükşehir Basın ve Yayın Daire Başkanlığından Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne onaya giderken 44 kişiye çıkıyor ve bu etkinlikte de yurtdışına gidenlerden tam 11’i geri dönmüyor.

Üçüncüsü; Zafer Spor Kulübü, 1-6 Temmuz 2019 tarihleri arasında Arnavutluk’un Durres kentinde Vllaznimi Cup 2019 Futbol turnuvası düzenliyor ve Büyükşehir’e 45 kişilik liste sunuyor. Kafile sayısı Çevre ve Şehircilik’e giderken 53 kişiye çıkıyor ve bu yolla yurt dışına gidenlerden tam 19’u geri dönmüyor.

Dördüncüsü; 28 Şubat 2019 tarihli yazıyla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne onay için gönderilen bir diğer liste 22 kişiden 25’e çıkarılıyor. Burada ilginç olan ise Barbaros Spor Kulübü’nün daha önce 22 Mayıs tarihinde Kosova’da düzenlediği bay bayan futbol turnuvasının aynı bilgileri kullanılıyor ve kulübün 22 kişilik gri pasaport talep listesi bu kez 3 kişi artarak 25 kişi oluyor.”

Söz konusu iddialarda Büyükşehir Basın Yayın Dairesi Başkanlığı ile Protokol Müdürlüğü’nden isimlerin de bulunduğunu ve kişi başına 5-7 bin Euro arasında rüşvet iddialarının yer aldığını kaydeden Türkoğlu, Başkan Aktaş’tan konuyla ilgili aydınlatıcı açıklama yapmasını ve iddiaları yanıtlamasını istedi.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir