Akşener: Hüseyin Örs’ü ziyaret ettim, şükürler olsun durumu iyi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Değerli dava arkadaşım Hüseyin Örs’ü hastanede ziyaret ettim. Şükürler olsun durumu iyi” dedi. Hüseyin Örs’ün sağlık durumuna ilişkin açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ise, “Bana söylenen hastaneye 5 dakika geç gelseydi sayın milletvekilimizi kaybetmiş olacaktık. Şu an iyiye gidiş var, pil normal haline dönmüş” dedi.

Akşener: Hüseyin Örs’ü ziyaret ettim, şükürler olsun durumu iyi

AKŞENER: HİÇBİR AHLAKSIZ YUMRUK BİZİ HAKKIN YOLUNDAN AYIRAMAYACAK

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Değerli dava arkadaşım, Trabzon Milletvekilimiz Sn. Hüseyin Örs’ü hastanede ziyaret ettim. Şükürler olsun durumu iyi. Gazi Meclisimizde millet iradesine ve partimize yapılan saygısızlığı şiddetle kınıyorum. Hiçbir ahlaksız yumruk bizi hakkın ve hakikatin yolundan ayıramayacak!” ifadelerine yer verdi.

ENGİN ALTAY: ŞU AN İYİYE GİDİŞ VAR

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs’ün sağlık durumuna ilişkin açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da, “Bana söylenen hastaneye 5 dakika geç gelseydi sayın milletvekilimizi kaybetmiş olacaktık. Yoğun bakımda ben de görüşemedim. Ailesiyle görüştük bilgi aldık. Şu an iyiye gidiş var, pil normal haline dönmüş” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) bütçe görüşmelerinde yaşanan gerginlik sonrası Güven Hastanesi’ne kaldırılan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs’ün sağlık durumuna ilişkin hastaneye gelerek bilgi aldı.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Altay, doktorlardan bilgi aldığını ve Örs’ün hala yoğun bakımda olduğunu açıkladı.

‘5 DAKİKA GEÇ GELSEYDİ KAYBETMİŞ OLACAKTIK’

Arbede esnasında Örs’ün tansiyonunun yükselmesi sonucu kalp ritminin, kalp pilini bozduğunu aktaran Altay, “Bana söylenen hastaneye 5 dakika geç gelseydi sayın milletvekilimizi kaybetmiş olacaktık. Yoğun bakımda ben de görüşemedim. Ailesiyle görüştük bilgi aldık. Şu an iyiye gidiş var, pil normal haline dönmüş” dedi.

Mecliste, siyasi tartışmaları olmazsa olmaz şeklinde yorumlayan Altay, siyasetin yarısının müzakere yarısının tartışma olduğunu belirtti.

Şiddetin asla kabul edilebilir bir şey olmadığını vurgulayan Altay, şunları söyledi:

“Meclis Genel Kurulu’nda bazen arbede olur, olmasını istemeyiz ama olur. Ama bu öyle bir olay değil. Hüseyin Örs’ün kendisi, en barışçıl mizaçlı milletvekillerimizden biri. Kürsüdeki milletvekili arkadaşını koruma üzerine oradayken, saldıran milletvekili başka bir yerden Hüseyin Örs’ü hedef alarak yüzüne, gözüne açık fiziki bir saldırıda bulundu.”

Meclis’te yaşanan olayın, iktidarın ‘adalet ve hukuk tanımazlığının en çarpıcı örneklerinden biri olduğunu’ savunan Özkoç, yaşananları şiddetle kınadığını belirtti.

ENGİN ÖZKOÇ: HESABI VERİLECEK Mİ?

CHP Grup Başkanvekili Özkoç, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, kalp rahatsızlığı olan İYİ Parti Milletvekili Hüseyin Örs’ün, milletvekili olarak kendi fikirlerini söylerken AK Parti Milletvekili Zafer Işık tarafından yumruklandığını ifade etti.

Örs’un sağlık durumuyla ilgili bilgi aldıklarını ifade eden Özkoç, “Şu anda kalp ritminin düzeninin sağlanabilmesi için uyutuluyor. Peki bunun hesabını AK Parti iktidarı ya da bu aşağılık saldırıyı yapan Zafer Işık verecek mi? Vermeyecek. Yaptıkları çok matah bir şeymiş gibi kendi aralarında gülüşerek konuşuyorlar mı? Konuşuyorlar. TBMM’de bir milletvekilinin Allah muhafaza başına bir şey gelse bunun hesabını kim verecek? Hiç kimse. AK Parti iktidarının zorbalıkla yönetim anlayışı da işte tam da budur” diye konuştu.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir