İzmir Torbalı’da bir binada patlama: 5 ölü, 63 yaralı

İzmir’in Torbalı ilçesinde, unlu mamul üretimi yapan bir iş yerinde patlama meydana geldi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, patlamada 5 vatandaşın hayatını kaybettiğini ve 63 kişinin yaralandığını duyurdu.

İzmir Torbalı’da bir binada patlama: 5 ölü, 63 yaralı

Ayrancılar Mahallesi, Barış Manço Caddesi’ndeki bir unlu mamuller dükkanında saat 15.00 sıralarında patlama oldu. Doğal gaz kaynaklı olduğu belirtilen patlamada çok sayıda kişi yaralandı. İhbarı üzerine adrese jandarma, sağlık, itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Torbalı ilçesi Ayrancılar Mahallesi’ndeki patlamada 5 kişinin öldüğünü, 63 kişinin yaralandığını belirtti. Yaralılar, ambulanslarla çevre hastanelere kaldırıldı.

Patlamanın ardından olay yerine gelen emniyet güçleri, çevreyi güvenlik şeridine aldı.

Ekipler hasarlı binalarda inceleme yaparken, olay yerindeki çalışmalar sürüyor.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, patlamaya ilişkin inceleme başlatıldığını açıkladı.

İzmir Valisi Süleyman Elban, çevredeki 10 binada hasar oluştuğunu söyledi.

Vali Elban, patlamada hasar alan binalarda yaşayan vatandaşların geçici konaklamaları için tedbirler alındığını söyledi.

Lokanta içinde ve o sırada caddeden geçen vatandaşlar arasından can kayıpları ve yaralanmalar olduğunu anlatan Vali Elban, ihmal iddiasının araştırıldığını ifade etti.

Torbalı’daki patlamaya ilişkin 2 Cumhuriyet savcısı görevlendirildi.

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Patlamayla ilgili Torbalı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup, Torbalı Cumhuriyet Başsavcısının koordinesinde 2 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir. Soruşturma titizlikle sürdürülmektedir.” dedi.

Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan da patlamaya ilişkin müfettiş görevlendirildiğini söyledi.

Işıkhan, “Yaşanan kazayı araştırmak üzere Bakanlığımıza bağlı Müfettişlerimiz görevlendirilmiş olup, gerekli incelemeler yapılacaktır. Bakanlığımız olarak süreci yakından takip ediyoruz.” dedi.

 

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir