“Jahrein”, Selahattin Demirtaş’ın annesi için 3 harften oluşan paylaşım yaptı

“Jahrein”, Selahattin Demirtaş’ın annesi için 3 harften oluşan paylaşım yaptı, avukatı “Kısaltmanın açılımı ‘Allah Alayınızı Kahretsin’ demek” dedi

“Jahrein”, Selahattin Demirtaş’ın annesi için 3 harften oluşan paylaşım yaptı

“Müstehcenlik” suçlamasıyla 22 gündür tutuklu bulunan ve sosyal medyada “Jahrein” lakabı ile tanınan Ahmet Sonuç, eski HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş‘ın annesi hakkında yaptığı paylaşım sebebiyle idari para cezasına çarptırıldı. Sonuç, savunmasında “Suçlamaları kabul etmiyorum, sadece 3 harften oluşan yorumumun suç oluşturduğuna dair bir içtihat bulunmamaktadır” dedi. T24’e konuşan Demirtaş’ın avukatı Hadi Cin, verilen cezanın yetersiz olduğunu belirterek “Ahmet Sonuç bu hakareti müvekkilimin annesine, müvekkilimin siyasi görüşü sebepleriyle etmiştir. Bu nedenle verilen cezanın en az bir sene olması gerekir” ifadelerini kullandı.

Sonuç, İncel Sohbet Odası başlığıyla bir sosyal medya platformu üzerinden yaptığı yayında, “Hanımın kardeşi neyim oluyor l*n? neyim oluyor l*n o benim? Kayinço mu oluyor? Baldız mı? Baldız olsa çoktan s**miştim” ifadelerini kullanması sebebiyle Antalya Emniyet’inin 12 Eylül’de yaptığı operasyonla gözaltına alınmıştı. Sonuç, 22 gündür tutuklu.

Demirtaş’ın avukatı: Hakareti müvekkilimin siyasi görüşü sebebiyle etti

X’te yapılan “Selahattin Demirtaş, annesinin rahatsızlanması üzerine özel uçakla Diyarbakır’a getirildi” paylaşımına “A.A.K.” yorumunu yapan Sonuç, yaptığı yorum sebebiyle 35 bin 400 lira idari para cezasına çarptırıldı. Demirtaş’ın avukatı Cin, konuyla ilgili T24’e konuştu.

Cin, Demirtaş’la Sonuç arasında bir tanışıklık olmadığını belirterek “Ahmet Sonuç bu hakareti müvekkilimin annesine, müvekkilimin siyasi görüşü sebepleriyle etmiştir” dedi ve bu nedenle cezanın en az bir sene olması gerektiğini vurguladı.

Sonuç: Suçu işlemişim gibi söylemlerde bulunulmasını kabul etmiyorum

Sonuç, Antalya 9. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada savunmasını şu sözlerle yaptı:

“Soruşturmaları kabul etmiyorum, hakaret suçundan sadece bir kez yargılandım ondan da ‘hükmünü açıklanmasının geriye bırakılması’ aldım. Henüz sonuçlanmamış biri soruşturmada suçu işlemişim gibi söylemlerde bulunulmasını kabul etmiyorum. Sadece 3 harften oluşan yorumumun suç oluşturduğuna dair bir içtihat bulunmamaktadır.”

Sonuç’un avukatı: A.K.K., Allah Alayınızı Kahretsin demek

Sonuç’un avukatı Sibel Çetin, savunmasında Sonuç’un sözlerinin hakaret içermeyen beddua olduğunu belirtti ve “A.A.K. harfleri hakaret içermemektedir. Müvekkilimin samimi beyanlarıyla belirttiği gibi ‘Allah alayınızı kahretsin’ ifadesinin kısaltmasıdır, suç değildir. En fazla beddua olarak değerlendirilmesi gerekmektedir” dedi.

Demirtaş’ın avukatı: İstinaf başvurusunda bulunacağız

Selahattin Demirtaş’ın avukatı Cin, konuyla ilgili T24’e yaptığı açıklamada Demirtaş ve Jahrein olarak bilinen kişi arasında bireysel bir husumet bulunmadığını belirterek “Mahkeme, hakaretten bu kişiye ceza vermiş ve daha önce sabıkası olduğu için de cezasını ertelenmiştir ancak verilen ceza, işlediği suçun ağırlığına göre hafif kalmıştır. Hem müvekkilime hem de annesine yapılan bu hakaret, elbette müvekkilimin siyasi kimliği sebebiyledir. Bu sebeple 125/3-B maddesinde düzenlendiği gibi suçun nitelikli halidir. Verilen cezanın 1 seneden az olmaması gerekir. Verilen ceza bu nedenle azdır ve bu karara karşı biz de İstinaf başvurusunda bulunacağız. Ayrıca Jahrein olarak bilinen kişi, müvekkilimden özür dilememiştir, yargılama sırasında hata yaptığını söylememiştir, herhangi bir pişmanlık göstermemiştir, cezanın üst hadden verilmesi gerekirdi” dedi.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir