Japonya’nın kült bilimkurgusu ‘The Human Vapor’ dizi oluyor

Godzilla’nın yaratıcısı Ishiro Honda tarafından yönetilen ve 1960’ta gösterime giren Japon bilimkurgu klasiği “The Human Vapor” yeniden çekiliyor.

Japonya’nın kült bilimkurgusu ‘The Human Vapor’ dizi oluyor

1960 yılında vizyona giren Japon bilim kurgu klasiği “The Human Vapor“, canlı aksiyon dizi olarak yeniden çekilecek.

Koreli film yapımcısı Yeon Sang-ho dizinin baş yapımcısı ve yardımcı senaristliğini üstlenirken, yönetmen koltuğunda Shinzo Katayama oturacak.

Independent Türkçe’nin haberine göre; dizide Shun Oguri ve Yu Aoi başrolleri paylaşacak.

Toho’nun 1950’li ve 1960’lı yıllara ait kült bilimkurgu klasiklerinden biri olan The Human Vapor, ters giden bir radyasyon deneyiyle gaz halindeki bir mutanta dönüşen bir adamın hikayesini anlatıyor.

Bilimkurgu-gerilim türünün erken dönem başyapıtlarından biri kabul edilen film, yenilikçi görsel efektleri ve enerji yapılarıyla toplumsal baskıyı irdelemesiyle tanınıyor.

Japonya'nın kült bilimkurgusu "The Human Vapor" dizi oluyor - 1

Yeni dizi, hikayeyi günümüz Japonya’sına taşırken, filmin ikonik insansı canavarını uyarlamak için son teknoloji görsel efektlerden yararlanacak.

Yeon Sang-ho, The Human Vapor’la ilgili “1960 yapımı bir film ama bilimkurgu ifadeleri hâlâ etkileyici derecede ustaca, Modern görsellerle yeniden doğarsa gerçekten büyüleyici olacağına inandım” dedi.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir