Joker’in devam filmi gişede hayal kırıklığı yarattı

2019’da gösterime girdiğinde kültürel bir fenomen haline gelen Joker’in heyecanla beklenen devam filmi İkili Delilik, cuma günü izleyiciyle buluştu. Ancak Joker’in devam filmi gişede beklentilerden uzak bir performans göstererek 20 milyon dolar seviyesinde takıldı

Joker’in devam filmi gişede hayal kırıklığı yarattı

Joker: İkili Delilik, 2019’da kültürel bir fenomen haline gelen Joker filminin uzun zamandır beklenen devamıydı. Ancak, yüksek beklentilere rağmen, gişedeki performansı hayal kırıklığı yarattı. Filmin vizyona girdiği ilk gün Kuzey Amerika‘da yalnızca 20 milyon dolar kazandı. Bu tutarın 7 milyon doları ön gösterim biletlerinden geldi. Filmin yapım maliyetinin 190 milyon doların üzerinde olması, bu gişe başarısızlığını daha da vurguluyor.

Gişede hayal kırıklığı

Sektör tahminlerine göre, müzikal türündeki film, pazar günü itibarıyla en fazla 47 milyon dolar hasılat elde edebilecek. Ancak bazı analizlere göre, bu rakam 42 milyon dolara kadar düşebilir ve hatta 40 milyon dolar barajını bile göremeyeceği düşünülüyor. İlk filmin dünya çapında 1 milyar dolarlık gişe başarısına kıyasla, Joker: İkili Delilik büyük bir hayal kırıklığı yarattı.

Eleştirmenler ve izleyiciler düşük puan verdi

Joker: İkili Delilik, sadece gişede değil, eleştirmenler ve izleyiciler nezdinde de düşük puanlar aldı. Rotten Tomatoes‘da eleştirmenlerden 100 üzerinden sadece 33 puan alırken, izleyici skoru da bu puanın altında kalarak 31 puana düştü.

Deadline, filmin başarısızlığını şu sözlerle özetledi: “İlk filmin hiçbir hayranı, müzikal bir devam filmi görmek istemedi Bay Phillips. Nokta.”

Hollywood Reporter ise “Bu şaka değil” başlığıyla, seyircilerin filme olan olumsuz tepkilerini dile getirdi.

Phoenix ve Gaga’nın performansı Oscar yarışında

Her ne kadar film gişede ve eleştirmenlerden olumsuz geri dönüşler alsa da, Joaquin Phoenix ve Lady Gaga‘nın performanslarının Oscar yarışında önemli bir rol oynaması bekleniyor. Joker: İkili Delilik, bu hafta sonu ABD dışındaki ülkelerde de gösterime girdi ve Warner Bros, filmin 80 ila 85 milyon dolar arasında bir hasılat elde etmesini umuyor. Film, Japonya ve Çin gibi büyük pazarlarda ise önümüzdeki haftalarda izleyiciyle buluşacak.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir