Kadın cinayetleri durdurulamıyor! ‘Bursa’da kadınlar kendini güvende hissediyor mu?

İstanbul’da 4 Ekim’de İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil adlı 19 yaşındaki iki kadın, Semih Çelik adlı şahıs tarafından vahşice öldürüldü. Türkiye’de kadın cinayetleri günden güne hızla artarken, kadınların can güvenliği endişesi oldukça arttı. Kadınlar, yakınları veya hiç tanımadıkları erkekler tarafından cinayete kurban giderken, birçok kadında taciz ve sapkınlığa maruz kalıyor. Peki Bursa’da kadınlar can güvenliğini korumak amacıyla ne gibi tedbirler alıyor?

Kadın cinayetleri durdurulamıyor! ‘Bursa’da kadınlar kendini güvende hissediyor mu?

Haber: SİMLANUR İNCE
Kamera: MESUT ERDOĞAN

Türkiye’nin gündeminde son günlerde maalesef ki kadın cinayetleri var. Kadınlar İstanbul’da yaşanan korkunç olayın ardından can güvenliğinden endişe duyuyor. Sadece 2024 yılında 295 kadın cinayete kurban gitti. Peki Bursa’da kadınlar kendini güvende hissetmek adına ne gibi tedbirler alıyor?

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun verilerine göre, Ocak ayında 31 günde 31 kadının öldürülürken, şubat ayında ise 36 kadın öldürüldü. Mart ayında 25, Nisan ayında 32, Mayıs ayında 40, Haziran’da ise 41 kadın hayattan koparıldı. Temmuz ayında 23, Ağustos’ta 33, Eylül’de 34 kadın öldürüldü. Ekim ayında da kadın cinayetleri durdurulmadı. En son 19 yaşındaki İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil öldürüldü.

Her ay 30’dan fazla kadın yakınları veya hiç tanımadığı bir erkek tarafından katlediliyor. Kadınlar işe giderken, işten dönerken veya dışarda herhangi bir yere yürürken bile can güvenliğinden endişe ediyor. Bursa’da mikrofon uzattığımız kadınlarsa akşam dışarda yürümekten korktuğunu ifade ediyor.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir