Kampanyaya destek var ama… BTSO Bursaspor’un ne kadar ‘Yanında?’

Bursaspor’un eski güçlü günlerine dönmesi için başlatılan ‘Yanındayım’ kampanyasına, açıklanmayan bir tutar ile destek veren BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, eleştirilerin odak noktası oldu. Hali hazırda TFF’de 1.Başkan Vekili olarak görev yapan Burkay’ın, geçtiğimiz sezon Bursaspor’un yaşadığı hakem facialarına rağmen sessiz kalışı da verilen ‘desteğin’ sorgulanmasına yol açtı.

Kampanyaya destek var ama… BTSO Bursaspor’un ne kadar ‘Yanında?’

2010 yılında kazandığı şampiyonluğun ardından kötü günler geçiren ve bu sezon TFF 3. Lig’de mücadele verecek olan Bursaspor’da yaşanan maddi darboğazın aşılıp aşılamayacağı öncelikli merak konusu.

Başkanlığa Enes Çelik’in seçilmesinin ardından zorlu günleri atlatmak ve Bursaspor’u yeniden ait olduğu Süper Lig’e döndürmek için “Yanındayım” sloganıyla bir kampanya başlatıldı.

BİR AYDA TOPLANAN MİKTAR

28 Mayıs’ta başlatılan kampanyada ulaşılan toplam miktar son olarak 28 Haziran günü açıklandı: 212 milyon 446 bin lira…

Bursaspor’un borcu Mayıs 2024’ye yapılan Divan Kurulunda 1 milyar 539 milyon 708 bin TL olarak açıklandı. Kampanyada toplanan miktar ile toplam borç kıyaslandığında henüz yolun başında olunduğu görülüyor.

İŞ DÜNYASI ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYACAK MI?

Bursa kamuoyu ve taraftar grupları, tüm varlıklarını Bursa’ya borçlu olan iş dünyasının elini taşın altına ne kadar koyacağını merak ediyor. Gözler özellikle de Bursa iş dünyasının en büyük ve resmi temsilcisi Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’na (BTSO) çevrilmiş durumda.

Aynı zamanda Türkiye Futbol Federasyonu İcra Kurulu Üyesi ve 1. Başkan Vekili olan BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Bursaspor’un kampanya komitesinde de yer alıyor.

Bursaspor Kulübü, kampanya kapsamında yapılan bağışları tek tek açıklarken, BTSO Başkanı Burkay’ın kampanyaya ne kadarlık bir maddi destekte bulunduğu açıklanmadı.

Bursaspor’un resmi sosyal medya hesabından 28 Mayıs’ta yapılan açıklamada, Komite Başkanı-Bursa Valisi Mahmut Demirtaş ile Komite üyeleri eski bakan ve Bursa Milletvekili Mustafa Varank, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve BTSO Başkanı İbrahim Burkay’ın ilk destek yapan kişiler olduğu belirtilmekle yetinildi.

Komite üyelerinin yaptığı bağış miktarının açıklanmamasına Bursalılar’dan çok sayıda tepki geldi.

 

Kampanya kapsamında Bursaspor’dan 14 Haziran’da yapılan açıklama da iş dünyasının desteğiyle ilgiliydi.

Açıklamada, “BTSO Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın İbrahim Burkay’ın öncülüğünde DOSAB yönetim kurulu Başkanı Sn. Levent Eski ve İcra Kurulu Başkanımız Sn. Abdullah Burkay’ın girişimleriyle Bursa iş dünyası kuruluşları ve iş insanlarımız tarafından bugün kulübümüze 35.000.000 TL’lik destek sağlanmıştır” denildi.

BTSO NE KADARLIK DESTEK SAĞLADI?

Bu açıklama Bursa sanayisinin çatı kuruluşu olarak bilinen BTSO’nun verdiği destek konusunda çeşitli yorumları da beraberinde getirdi.

35 milyon TL’lik desteğin BTSO Başkanı Burkay öncülüğünde verildiği bilgisi paylaşılsa da desteğin ne kadarının BTSO’ya, ne kadarının DOSAB’a ait olduğu konusunda net bir açıklama yapılmadı.

Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı da 35 milyon TL’lik desteğin BTSO ve DOSAB gibi büyük yapılar için yetersiz kaldığı düşüncesinde.

Bursa kamuoyu BTSO’nun hem kurumsal olarak kampanyaya katılıp katılmayacağını hem de kampanyanın hamiliğini üstlenen isimlerden biri olan BTSO Başkanı’nın kampanyaya ne kadar destek verdiğini merak ediyor.

BURKAY’IN BURSASPOR’LA BARIŞMASI İÇİN ŞANS

2022 yılından bu yana TFF’de görev yapan ve hali hazırda 1. Başkan Vekili olan Burkay, Bursaspor’un geçtiğimiz sezon hakem hataları sebebiyle mağduriyet yaşadığı maçlara ilişkin açıklama yapmaktan kaçınması ve deyim yerindeyse Bursaspor’un “doğrandığı” maçlara sessiz kalması eleştiri konusu olmuştu.

Gelinen noktada BTSO’nun ve Başkan Burkay’ın “Yanındayım” kampanyasına yeterli desteği sağlamasının Bursaspor taraftarıyla barışmasına da vesile olacağı belirtiliyor.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir