Kastamonu Milletvekili Baltacı’dan HES yanıtı: Neyi saklıyorsunuz

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin ‘Genelde HES’ler selin sebebi yerine bana göre mağduru oluyor, negatif olarak etkileniyor. Taşkına sebebiyet verecek regülatör değildir, su seviyesi yüksek’ açıklamasına CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı’dan cevap geldi.

Kastamonu Milletvekili Baltacı’dan HES yanıtı: Neyi saklıyorsunuz

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli’nin HES açıklamasına cevap geldi.

Sosyal medya platformu Twitter’da “Yıkılan HES yapıları burada, yalan söyleyen bakanlar orada. İşte görüntüler. Neyi saklıyorsunuz, kimi koruyorsunuz?” açıklamasıyla bir video paylaşan Hasan Baltacı şunları söyledi:

“Başından beri kamuoyunun merak etmiş olduğu hidroelektrik santralin bulunmuş olduğu bölgeye gelmeyi başardık. Buraya Bozkurt’un Çiçekyayla köyünden Tezcan köyüne, oradan da Kayıardı Mahallesi’ndeki ormanlık alandan yürüyerek geldik. Henüz köy yollarındaki tahribat onarılmış değil.

“REGÜLATÖRLE İLETİM KANALLARINI PARAMPARÇA ETMİŞ”

Şu an arkamda Bozkurt’un üstüne kurulmuş olan hidroelektrik santralinin regülatörünü ve beton iletim kanallarını görüyorsunuz. Aşırı yağış dolasıyla bu dağlardaki küçücük küçücük biriken sular buraya doğru hızla akmış ve regülatörle iletim kanallarını paramparça etmiş.

“DOĞANIN AKIŞINA BU ŞEKİLDE MÜDAHALE EDİLİRSE ŞEHİRLERİMİZ, İNSANLARIMIZ BU BEDELİ ÖDEMEK ZORUNDA KALIR”

Ayrıca bu bölgede çok yoğun ormancılık faaliyeti yürütülür. Ormanda kesilen tomruklar da sel suyuna kapılıp önüne regülatörü ve iletim kanalını da alarak Bozkur’a kadar inmiş. Tarım Bakanı felaketin ilk anlarında şöyle bir açıklama yapmıştı. ‘Selin en büyük mağduru hidroelektrik santral’ demişti. Doğanın akışına bu şekilde müdahale edilirse hem hidroelektrik santralleri hem de şehirlerimiz, insanlarımız bu bedeli ödemek zorunda kalır. Bunun görüntüsü de arkamda, görüyorsunuz şu anda

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir