Kemoterapi tedavisi tamamlanan Galler Prensesi Kate: ‘Tamamen iyileşmem zaman alacak’

Mart ayından beri kanser tedavisi gören Galler Prensesi Kate Middleton, Pazartesi günü yaptığı açıklamada kemoterapi tedavisinin tamamlandığı ve tamamen iyileşmesinin zaman alacağını belirtti.

Kemoterapi tedavisi tamamlanan Galler Prensesi Kate: ‘Tamamen iyileşmem zaman alacak’

Galler Prensesi X hesabından paylaştığı mesajında, “Son dokuz ay aile olarak bizim için inanılmaz derecede zordu. Bildiğiniz gibi hayat bir anda değişebilir ve biz fırtınalı sularda ve bilinmeyen yollarda gezinmenin bir yolunu bulmak zorunda kaldık,” dedi.

“Kanseri tamamen yenmek için elinden geleni yapmaya” odaklandığını belirten Galler Prensesi, “kemoterapiyi bitirmiş olmama rağmen iyileşmeye ve tam iyileşmeye giden yolum uzun ve her günü olduğu gibi görmeye devam etmeliyim,” dedi.

Önümüzdeki aylarda birkaç etkinliğe katılacağını ve “elinden geldiğince” işine geri döneceğini açıkladı.

Kate, mart ayında kanser olduğunu ve kemoterapi gördüğünü açıklamıştı. Ancak duyuruda ne tür bir kanser olduğunu söylemedi ya da tedavisinin ayrıntılarını açıklamadı.

Kanser teşhisi ardından ilk olarak haziran ayında Kral III. Charles’ın doğum günü geçit törenine katıldı. Bu etkinliğe katılmadan önce, “iyi ilerleme kaydettiğini” ancak hâlâ “iyi ve kötü günler” yaşadığını belirten bir açıklama yapmıştı.

Ardından, temmuz ayında ikinci kez kamuoyunun önüne çıkarak, Wimbledon tek erkekler finalinde izleyeciler arasında yer aldı.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir