Kılıçdaroğlu: Millet İttifakı’nda sorun yok!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı içinde hiçbir sorun olmadığını belirterek, “Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırmak için çalışıyoruz. Ortak hedefimiz bu” dedi. Kılıçdaroğlu, “Adayımız kim olursa olsun seçimi kaybedeceklerini bildikleri için sorun varmış gibi iddialarda bulunuyorlar” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu: Millet İttifakı’nda sorun yok!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Halk TV yorumcusu gazeteci Fikret Bila’nın sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları şöyle:

MİLLET İTTİFAKI İÇİNDE ADAYLIK SORUNU VAR MI?

“İktidarın sürekli olarak Millet İttifakı’nda sorun varmış gibi bir hava yaratmaya çalışmasının nedeni Türkiye’nin bir iktidar değişikliğine gittiğini gördüğü içindir. İktidarı kaybetme korkusu içinde böyle davranıyorlar. Millet İttifakı’nda sorun varmış gibi iddialar ortaya atıyorlar. Millet İttifakı’nda hiçbir sorun yok. Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırmak için çalışıyoruz. Ortak hedefimiz bu. Biz aramızda sorun olmadığını biliyoruz. Bunu bizim bilmemiz önemli. İktidarın iddiaları gerçeğe dayanmadığı için de bir önem taşımıyor.”

‘TEKİL KONUŞMA’ ELEŞTİRİSİ

“Ben Millet İttfakı olarak ortaklaştığımız konularda çoğul konuşuyorum. Ama henüz ortaklaşmadığımız konularda, İttifak adına konuşmayı etik bulmadığım için tekil şahıs olarak konuşuyorum. Bu benim Millet İttifakı’na gösterdiğim hassasiyetten kaynaklanıyor. Henüz konuşup ortaklaşmadığımız bir konuda İttifak adına konuşmam doğru olmaz. Tabii süreç içinde ortaklaştığımız konular çoğaldıkça o zaman çoğul konuşuruz. Örneğin güçlendirilmiş parlamenter sistem konusunda Millet İttifakı olarak ortaklaşmış durumdayız. Bu konuda elbetti İttifak adına çoğul konuşulabilir. Konular üzerinde ortaklaşma oldukça o konularda da ortak konuşmamız daha doğru olur. Ortaklaşma olmadan çoğul konuşmam etik olmaz.”

AKŞENER’İN ADAYI İMAMOĞLU MU?

“Bunlar çok zorlama yorumlar. Bunu zaten Sayın İYİ Parti sözcüleri açıkladılar.  Oradan böyle bir sonuç çıkarmak gerçekten aşırı bir zorlamaydı. Dediğim gibi kaybedeceklerini bildikleri için CHP içinde, Millet İttifakı içinde sorun yaratmaya, sorun varmış gibi iddialarda bulunmaya çalışıyorlar.”

‘SEÇİMİ KAYBEDECEKLER’

“Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı kim olacak” konusunu, televizyonlarda ve köşe yazılarında sürekli gündemde tutulmasıyla ilgili  de konuşan Kılıçdaroğlu, “adayımız kim olursa olsun seçimi kaybedeceklerini bildikleri için yapıyorlar” dedi.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir