Kim’in getirdiği yeni yasak şoka uğrattı

Yaptığı her hareket olay olan Kuzey Kore’nin diktatör lideri Kim Jong, yine tüm dünyayı şaşkına uğratan bir karar aldı. Ülke kıtlıkla mücadele ederken, Kim Jong kilosunun konuşulmasını yasakladı.

Kim’in getirdiği yeni yasak şoka uğrattı

Kim Jong-un’un Kuzey Kore üzerindeki despotik yönetimi yeni bir yasaklı konu içeriyor. Bu yasakla birlikte Kim, bir kez daha uluslararası basının ilgisini üzerine çekti.

Kiloları çeşitli spekülasyonlara sebep olan diktatör, ‘değişen boyutuyla’ ilgili herhangi bir dedikodunun ‘gerici bir eylem’ olduğunu ilan eden yetkililer aracılığıyla yeni bir emir yayınladı ve kilosu hakkında konuşulmasına yasakladı.

İçeriden bir kaynak Radio Free Asia’ya (RFA) bunun, Kuzey Korelilerin Kim’in kilosu hakkında dedikodu yapmasını engellemediğini söyledi. Kim’in bu yıl şimdiye 20 kilo kadar kaybettiği tahmin ediliyor.

HALKININ ÇEKTİĞİ ACILARA ÜZÜLDÜĞÜ İÇİN KİLO VERMİŞ

Kaynak, “Mahalle nöbeti birimi de ani kilo kaybının bir sağlık sorunundan kaynaklanmadığını, daha çok ülke ve kriz içindeki insanlar için yalnızlık içinde acı çektiğini söyledi.” dedi. İçeriden başka bir kişi RFA’ya aldığı kilolar nedeniyle ‘yürümesinin zorlaştığını’ söyledi.

Kim’in hızlı kilo kaybı, yeni bir diyetin veya Kuzey Kore’nin açlıktan ölmek üzere olan nüfusuyla dayanışma göstermek için bir halkla ilişkiler hareketinin sonucu olabilir. Ticaret sorunları ve gıda sorunu, ülkenin kıtlığın eşiğinde olduğu anlamına geliyor.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir