Konya’da bir eve düzenlenen silahlı saldırıda 7 kişi öldürüldü, evleri ateşe verildi

Konya’da bir evde yedi kişinin cesedi bulundu. Şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatıldı.

Konya’da bir eve düzenlenen silahlı saldırıda 7 kişi öldürüldü, evleri ateşe verildi

Olay, saat 18.50’de Meram ilçesi Hasanköy Mahallesi Özşahin Sokak’ta yaşandı.

Edinilen bilgiye göre, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından düzenlenen silahlı saldırıda aynı aileden 7 kişi öldürüldü.

Saldırı sonrası olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

Konya Emniyet Müdürü Engin Dinç ve Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz da olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Ekipler hayatını kaybedenlerin Yaşar Dedeoğulları, Barış Dedeoğulları, Serpil Dedeoğulları, Serap Dedeoğulları, İpek Dedeoğulları, Metin Dedeoğulları ve Sibel Dedeoğulları olduğunu belirledi.

Durumu haber alan ölenlerin yakınları olay yerinde fenalık geçirdi. Fenalaşan 1 kişi ambulansa alınarak tedavi altına alındı. Yakınları olay yerinde, “Hepsi gitti” diyerek ağıtlar yaktı. Polis ekipleri ölenlerin çevredeki yakınlarının eve yaklaşmamalı için tedbir aldı. Evde çok yönlü inceleme devam ediyor.

BAKAN SOYLU: İKİ AİLE ARASINDA 11 YILDIR DEVAM EDEN BİR HUSUMET

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu “Konya’daki olay bir husumetin devamı. İki aile arasında 11 yıldır devam eden bir husumet. Bunun Kürt-Türk meselesiyle ilgili herhangi bir alakası yoktur. Etnik köken üzerinden yapılan değerlendirmeler provokasyon. Bu ülkenin birliğinin ortadan kalkmasına yönelik her saldırı, bilinmelidir ki bizim birliğimizi ve beraberliğimizi çok daha artıracaktır. Failler kısa sürede yakalanarak adalete teslim edilecektir. Tüm ekiplerimiz bu konuda seferber olmuş durumdadır. İnanıyorum çok kısa süreç içinde yakalanacak, adalete teslim edilecek cezasını alacaktır ” açıklamasında bulundu.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Konya Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, bugün akşam saat 19.00 sularında Meram ilçesinde meydana gelen olayda, aynı aileden 7 kişinin silahla öldürüldüğü belirtildi.

Vefat eden vatandaşlara Allah’tan rahmet yakınlarına sabır dilenen açıklamada şunlar kaydedildi:

“Olay ile ilgili soruşturma tüm imkanlar seferber edilerek çok yönlü olarak devam etmektedir. En yakın zamanda olayın failleri yakalanarak adalete teslim edilecektir.”

 

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir