Kripto para milyonerlerinin sayısı son bir yılda iki katına çıktı

Kripto para milyonerlerinin sayısı 2024’te neredeyse iki katına çıkarak 172.300’e ulaştı. Yapılan geniş çaplı araştırma, kripto para milyarderlerinin sayısının da 28’e yükseldiğini ortaya koyuyor.

Kripto para milyonerlerinin sayısı son bir yılda iki katına çıktı

Henley&Partners tarafından hazırlanan bir rapor kipto para milyonerlerinin sayısında önemli bir artış olduğunu ortaya koydu. Crypto Wealth Report 2024’e göre son 12 ayda kripto para birimlerinde 1 milyon doların üzerinde varlığa sahip kişi sayısı neredeyse iki katına (%95 artış) çıkarak 172.300‘e ulaştı.

Bitcoin milyonerlerinin sayısında da önemli bir yükseliş var. Raporda yer alan veriler %111 artışla 85.400 kişiye çıktığını gösteriyor. Bununla birlikte son bir yıl içinde dünyada altı yeni kripto para milyarderi oldu ve toplam sayı 28’e yükseldi. Kripto para portföyü 100 milyon doları aşan kişi sayısı ise %79 artarak 325 kişiye ulaştı.

Kripto para milyonerlerinin sayısı son bir yılda iki katına çıktı

 

Bitcoin baskın konumda

New World Wealth analisti Andrew Amoils konuyla ilgili olarak “Geçtiğimiz yıl içinde ortaya çıkan altı yeni kripto para milyarderinin beşi Bitcoin’den geldi. Bu durum büyük meblağlarla varlık satın alan uzun vadeli yatırımcıları çekme konusunda Bitcoin’in baskın konumunu vurguluyor” dedi.

Kripto para milyonerlerinin sayısı son bir yılda iki katına çıktıTam Boyutta Gör
Bitcoin’in değeri son bir yıl içinde 2.4 kat arttı. Geçtiğimiz yıl 26.1 bin dolar civarında işlem gören kripto para, bu Salı günü yapılan işlemlerde 61.7 bin dolar civarında seyrediyor.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir