Kulis: AK Parti çalışma başlattı, en düşük emekli aylığına zam geliyor: İşte Erdoğan’a sunulacak yeni rakam

AK Parti’nin, en düşük emekli aylığını 12 bin TL’ye yükseltmek için çalışmalar yaptığı iddia edildi. Parti kurmayları tarafından hazırlanan formüllerin hafta içi Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da onayına sunulacağı ileri sürüldü.

Kulis: AK Parti çalışma başlattı, en düşük emekli aylığına zam geliyor: İşte Erdoğan’a sunulacak yeni rakam

Ekonomim’de yer alan habere göre, AK Parti kurmayları, en düşük emekli aylığının artırılması içi harekete geçti. Mevcut durumda 10 bin TL olan en düşük emekli aylığının, en az 12 bin TL’ye çıkarılması planlanıyor.

Geçtiğimiz dönemde SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılan yüzde 24.73’lük zam, 10 bin TL’nin altında aylık alan emeklilere yansımamıştı. Bu durum, milyonlarca emeklinin hoşnutsuzluğuna neden oldu. Bunun üzerine AKP’nin ekonomi kurmayları, en düşük emekli aylığını artırmak için çalışmalar başlattı. Bu kapsamda, çeşitli formüller üzerinde çalışılıyor ve bu formüllerin hafta içinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayına sunulması bekleniyor.

Erdoğan’ın da onay vermesi halinde çalışma ivedilikle Meclis gündemine taşınacak ve temmuz ayı içinde de Meclis’te kabul edilecek. AK Parti kurmayları ilgili bakanlıklardan en düşük emekli aylığı ile ilgili mali rapor da istedi. Yapılacak artışın kaç emekliyi kapsayacağı ve maliyetinin ne olacağına ilişkin rapor da Erdoğan’a sunulacak.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir