Kütahya depremi Bursa’yı da salladı

Kütahya’da 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, Bursa’da da hissedildi…

Kütahya depremi Bursa’yı da salladı

Kütahya’da saat 14.04’te deprem meydana geldi. Sarsıntı Bursa’da da hissedildi.

AFAD verilerine göre, depremin merkez üssü Kütahya’nın Altıntaş ilçesiydi.

KÜTAHYA’NIN ALTINTAŞ İLÇESİNDE 5 BÜYÜKÜĞÜNDE BİR DEPREM MEYDANA GELDİ (İHA/KÜTAHYA-İHA)
Kütahya’nın Altıntaş ilçesinde meydana gelen 5.0’lık deprem sonrasında açıklama yapan Vali Ali Çelik, can ve mal kaybı olmadığını belirtti.

5 büyüklüğündeki deprem yerin 7 km. derinliğinde meydana geldi.

‘CAN VE MAL KABI YOK’

Kütahya Valisi Ali Çelik, depremde şu ana kadar kendilerine intikal eden bir ihbarın olmadığını ifade etti.

Vali Çelik son durum hakkında, “Meydana gelen depremde şu ana kadar bir yıkım yaralanma intikal etmedi. Şu ana kadar olumsuz bir geliş yok. Can ve mal kaybı yok” dedi.

İçişleri Bakanı Yardımcısı İsmail Çataklı da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Kütahya’nın Altıntaş ilçesinde 5,0 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini belirterek, “An itibariyle olumsuz bir ihbar ulaşmamıştır. Alanda tarama çalışmalarına devam edilmektedir. Geçmiş olsun” ifadelerini kullandı.

16 ARTÇI DEPREM KAYDEDİLDİ

Ana şoktan saat 14.59’a kadar geçen zamanda, büyüklükleri 1 ile 2,5 arasında değişen 16 artçı deprem kaydedildi. Depremin belirgin süresi ise 3,17 saniye olarak hesaplandı.

Depremin merkez üssüne en yakın 5 yerleşim yeri, Altıntaş’ın Osmaniye, Beşkarış, Murathanlar, Genişler, Yolçatı köyleri olarak belirlendi. Merkez üssüne en yakın 5 il merkezi ise Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak, Eskişehir, Bilecik olarak sıralandı.

Öte yandan, raporda depremin hangi faydan kaynaklandığının yapılacak ayrıntılı sismolojik ve saha çalışmalarıyla belirleneceği kaydedildi.

 

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir