LGS’de iptal edilen soruyla ilgili açıklama: 10 bin öğrenci etkilendi

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, özel okulların istediği yüksek miktarda kitap paralarına ilişkin, 400 civarında okulun yüzde 300’ün üzerinde zam yaptığını ve onlara gerekli cezaların verildiğini duyurdu. Tekin, LGS’de iptal edilen soruyla ilgili de 10 bin öğrencinin etkilendiğini ifade etti.

LGS’de iptal edilen soruyla ilgili açıklama: 10 bin öğrenci etkilendi

LGS’DE İPTAL EDİLEN SORU

Bakan Tekin LGS’de tartışmalara neden olan ve mahkeme tarafından iptal edilen soruyla ilgili bu durumdan yaklaşık 10 bin öğrencinin etkilendiğini söyledi. Tekin sözlerine şöyle devam etti;

”İdare mahkemesi 11 Eylül günü yani 100 gün sonra bu soruyu iptal etti. Temyize gitsem, benim lehime sonuçlanırsa bu sefer yine öğrenciler mağdur olacak. Dolayısıyla biz şimdi temyiz hakkından imtina edeceğiz. Bu durumdan yaklaşık 10 bin civarında öğrenci etkileniyor ancak bu çocuklarımızdan kaçının bu hakkını kullanacağı ise 21 Eylül itibarıyla belli olacak. Bu nedenle biz mağduriyet olmasın diye “puanı yeniden hesaplanan öğrenciler isterlerse bir üst tercihine kontenjan sınırına bakılmaksızın yerleştirilebilir” dedik. Yeni hesaplamaya göre mevcut kayıt yaptırdığı okula puanı tutmayanları da kazanılmış hak olarak kabul ettik. Onlara mevcut okullarınızda devam ediyorsunuz dedik”

Bakan Tekin'den LGS'de iptal edilen soruyla ilgili açıklama: 10 bin öğrenci etkilendi - 2. Resim

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir