LGS’nin ilk oturumu başladı

8. sınıf öğrencilerinin katıldığı Liselere Geçiş Sınavı’nın (LGS) ilk oturumu başladı. Sınav, 973 yurt içi ve 4 yurt dışı sınav merkezinde düzenleniyor . Sınavın birinci oturumunda 50 soru için öğrencilere 75 dakika süre verilecek. İkinci oturum saat 11.30’da başlayacak, öğrencilerin 40 soruyu yanıtlamaları için 80 dakika süreleri olacak.

LGS’nin ilk oturumu başladı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek olan LGS sınavı iki oturumda gerçekleştirilecek. İlk oturumda öğrenciler sözel bölümden ikinci oturumda ise sayısal bölüm derslerinden sorulacak olan sorulara yanıt verecek. Türkiye saati ile 09.30’da başlayan ilk oturum 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve süresi 75 dakika sürecek. İlk oturumun ardından ikinci oturum 11.30’da başlayacak. İkinci oturum olan sayısal alan testinde öğrencilere 40 soru yöneltilecek ve 80 dakika süre tanınacak. LGS sınavı 12.50’de sona erecek.

Ataşehir Küçükbakkalköy’de Kemal Berktan Ortaokulunda da sınava girecek öğrenciler okula alınmaya başlandı. Korona virüs salgını nedeniyle sınavla ilgili tedbirler de alındı. Okullarda öğrenciler ve görevliler için maske ve dezenfektanlar hazırlandı. Görevliler öğrencilerin sosyal mesafe kuralına uyması konusunda sık sık uyarıda bulundu. Öte yandan, Emre Aksoy isimli bir öğrenci ise sınava 1 hafta kala bacağından sakatlanması sonrası ayağındaki sargılarla sınav merkezine geldi.

Sınava ayağındaki sargılarla gelen Emre Aksoy, “Sınavdan kısa süre önce top oynarken ayağımdan sakatlandım. Bugün de sınava geldim. Heyecanlıyım, stres de var. Evde bolca test çözüp derslerime çalıştım. Yine de sınav günü herkes çok stresli. İki oturum olacak. Sayısal ve sözel olarak. Heyecanlıyım” dedi.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir