Liman İş, sendikalaşma baskısına karşı toplandı

Liman-İş sendikası, Bursa’nın Gemlik ilçesinde bulunan Borusan Grup’a ait Borusan Port Limanı’nda, işverenin işçilere sendikalaşma konusunda baskı gösterdiğini ifade ederek toplandı.

Liman İş, sendikalaşma baskısına karşı toplandı

Liman İş Sendikası Genel Merkezi, bir kez daha sendikalaşma baskılarına tepki olarak toplandı.

Borusan Lojistik önünde yapılan basın açıklamasına İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu da destek verdi.

Sendikadan vazgeçmeleri konusunda işveren tarafından kendilerine yönelik baskıların devam ettiğini vurgulayan Liman İşçileri “Sendikal çoğunluğumuzu fazlasıyla tamamlamamıza rağmen Borusan Port yetkilileri Holdinge bağlı başka işyerlerinden işçileri, limanda çalışıyormuş gibi gösterip yetki başvurusunu engellemeye çalışıyorlar” dediler.

Sendikaya bağlı işçilere; ücretli, ücretsiz izin dayatıldığını da savunan Liman İşçileri Sendikası yetkilileri, yıldırma politikalarının artarak devam ettiğine dikkat çektiler. Hukuk dışı uygulamaları protesto ettiklerini ve haklarını sonuna kadar savunacaklarını ifade eden işçiler, eylemleri devam ettireceklerini söylediler.

İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu da sendikal hakların anayasal bir hak olduğuna dikkat çekerek, Liman işçilerinin yanında olmayı sürdüreceklerini ve haklarını TBMM nezdinde de arayacakları sözünü verdi.

 

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir