LVMH, Formula 1’in 10 yıl süreyle yeni ana sponsoru oldu

Lüks markalardan oluşan Fransız LVMH, tarihi bir hamleyle Formula 1 ile sponsorluk anlaşması imzalayarak saat markası Rolex’in yerini aldı.

LVMH, Formula 1’in 10 yıl süreyle yeni ana sponsoru oldu

Toplam 10 yıl sürecek küresel ortaklığın değeri yaklaşık 1 milyar dolar (34,1 milyar TL) olacak.

LVMH, Moët Hennessy, Louis Vuitton ve TAG Heuer gibi markalarıyla önümüzdeki yıldan itibaren yarışların ana sponsorluğunu üstlenecek.

Ayrıca 2025 sezonu, Formula 1’in 75. yıl dönümü olarak öne çıkıyor.

Bu hamle, motor sporlarının son birkaç yıldır popülaritesinde bir canlanma görüldüğü ve takvime daha fazla pistin eklendiği bir dönemde geldi.

Gran Turismo filmi ile Netflix dizisi “Formula 1: Drive to Survive” gibi içerikler ve “Schumacher” gibi belgeseller de bu ivmeye katkıda bulundu.

LVMH, ilk kez bir spor dalı ile sponsorluk anlaşması yapmıyor. Nitekim Amerikan Ulusal Futbol Ligi (NFL) ve Fifa Dünya Kupası ile düzenli olarak iş birliği yaparken, bu yıl Paris’te düzenlenen Paralimpik ve Olimpiyat Oyunları ile de ortaklıkta bulundular.

Ayrıca Rafael Nadal, Cristiano Ronaldo, Roger Federer ve Lionel Messi gibi sporcularla da yakın bir şekilde çalıştılar.

Yine Pauline Déroulède, Timothée Adolphe ve Marie Patouillet gibi paralimpik atletleri de destekleyip iş birlikleri yaptılar.

Bu yeni ortaklık, Rolex’in Formula 1 ile uzun süredir devam eden anlaşmasının sona erdiği anlamına geliyor.

Rolex,, 2013 yılından bu yana organizasyonların resmi sponsoruydu ve yarış sürelerine dair verileri sağlıyordu.

Bu gelişme, küresel lüks pazarında fiyat kaybı yaşayan ve payının azaldığı görülen saat firması için önemli bir darbe olabilir.

LVMH Group Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Başkanı Bernard Arnault, Formula 1 ortaklığıyla ilgili, “Moda, saatçilik ya da şarap ve alkollü içkilerde olduğu gibi motor sporlarında da başarıya giden yolda her ayrıntı önemlidir” dedi.

“Bu, Hem atölyelerimizde hem de dünyanın dört bir yanındaki pistlerde vizyonumuza ilham veren, sınırları aşmaya yönelik bir tür aralıksız arayıştır. Aynı zamanda Formula 1 ile Grubumuz arasındaki bu büyük ve benzersiz ortaklığa getirmek istediğimiz anlam da budur.”

Formula 1 CEO’su Stefano Domenicali de, “Sporumuz, LVMH’nin de kalbinde yatan bir değer olan ‘durmaksızın mükemmellik arayışı’ üzerine kurulu. Bu nedenle bu tarihi ortaklığın 2025 yılında başlayacağını duyurmaktan mutluluk duyuyorum,” diye konuştu.

LVMH, Off-White’ı satıyor

LVMH ayrıca geçtiğimiz günlerde Off-White adlı lüks sokak giyim markasını New York merkezli bir şirket olan Bluestar Alliance’a satarak gündeme gelmişti.

Off-White’ı 2021 yılında vefat eden tasarımcı Virgil Abloh başlatmıştı. Marka tasarımlarında kullandığı çarpıcı grafikler, ikonik sarı şeritler, kesik kesimler ve dikkat çekici yazılarla tanınıyor.

Bluestar Alliance ayrıca Nanette Lepore, Brookstone, English Laundry, Joan Vass ve Kensie gibi diğer şirketlerin de sahibi.

Bu karar, sokak giyimine olan talebin giderek düştüğü ve lüks mallar sektöründeki daha geniş çaplı yavaşlamanın bu eğilimi daha da şiddetlendirdiği bir dönemde geldi.

Anlaşmanın şartları ve diğer ayrıntıları henüz açıklanmadı.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir