Maaşlarda 7 bin lira kesinti yapan Şok Market’e teftiş

Şok Market işçilerinin maaşlarında gerekçesiz olarak kesinti yapılması Meclis gündemine taşındı. Bakanlık marketi teftiş programına aldı.

Maaşlarda 7 bin lira kesinti yapan Şok Market’e teftiş

İstanbul Avcılar’da Cepte ŞOK mağazasında çalışan market işçilerinin ücretlerinden gerekçesiz olarak 6-7 bin lira kesinti yapılması Meclis gündemine taşındı. DEM Parti Milletvekili Celal Fırat’ın soru önergesine yanıt veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Şok Market’in denetim faaliyetleri gerçekleştirilmek üzere teftiş programına alındığını söyledi.

Fırat, önergesinde “İstanbul Avcılar’da Cepte ŞOK mağazasında çalışan market işçilerinin ücretlerinden haksız yere 6-7 bin lira arası kesintiler yapıldığı kamuoyuna yansımıştır. Sorumlular, işçilere kesintilerin geri ödeneceğini sistemdeki hatadan kaynaklandığını belirttiği halde bu kesintilerin geri ödenmediği iddia edilmektedir. Bu durumu tespit etmeye gelen denetimcilerin ise tüm sorumluluğu market işçilerinin üzerine yıktığı belirtilmektedir” ifadelerini kullandı.

Bakan Işıkhan’a bu iddiaları soran Fırat ayrıca, “İstanbul/Avcılar ŞOK Market mağazasında online sipariş sistemindeki iade ve hatalı işlemlerden kaynaklı maddi zararlar işçilerin ücretlerinden mi kesilmektedir?” sorusunu da yöneltti.

Bakanlık cevabındaysa şu ifadeler kullanıldı: “Bu kapsamda, bahse konu soru önergesinde yer alan iddialar yönünden gerekli denetim faaliyetleri gerçekleştirilmek üzere adı geçen işverenlik teftiş programına alınmıştır.”

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir