Madonna’nın kardeşi Christopher Ciccone 63 yaşında öldü

Madonna’nın dansçı ve tasarımcı kardeşi Christopher Ciccone, Pazar günü 63 yaşında hayatını kaybetti. Michigan’da bir hastanede tedavi gören Ciccone kanser hastasıydı.

Madonna’nın kardeşi Christopher Ciccone 63 yaşında öldü

Madonna Instagram’da kardeşi ile yıllar içerisinde çekilmiş fotoğraflarını bir mesajla paylaştı. “O uzun zamandır bana en yakın insandı,” dedi.

“Aramızdaki bağı açıklamak çok zor. Ama bu, farklı olduğumuzu ve toplumun bize, statükoya uymadığımız için zorluk çıkaracağını anlamamızdan doğdu. El ele verdik ve çocukluğumuzun çılgınlığında birlikte dans ettik,” diye ekledi.

Madonna, küçük Orta Batı kasabalarında dansı keşfetmenin ikisini de kurtardığını ve bale öğretmenlerinin kardeşinin eşcinsel kimliği için güvenli bir alan yarattığını yazdı.

Gençliğinden beri dansçı olan Ciccone, 1980’lerde kız kardeşinin pop yıldızlığındaki yükselişiyle doğrudan bağlantılıydı. ‘Lucky Star’ video kliplerinde yer almış, Blond Ambition World Tour’un sanat yönetmenliğini yapmış ve The Girlie Show turnesinde tur direktörü olarak görev almıştı. Ayrıca Dolly Parton ve Tony Bennett’in video kliplerini de yönetmişti.

Madonna, “Zevkler söz konusu olduğunda, kardeşim Papa’ydı ve onayını almak için yüzüğünü öpmek zorundaydınız,” diye yazdı.

“O bir ressam, bir şair ve bir vizyonerdi. Ona hayrandım. Kusursuz bir zevki vardı ve bazen bana karşı kullandığı ama benim onu her zaman affettiğim sivri bir dili vardı.”

 

Madonna, kardeşi Christopher Ciccone (Solda) ve yönetmen Alek Keskishian ile'Truth or Dare' filminin gala gösteriminin ardından poz veriyor, 7 Mayıs 1991.
Madonna, kardeşi Christopher Ciccone (Solda) ve yönetmen Alek Keskishian ile ‘Truth or Dare’ filminin gala gösteriminin ardından poz veriyor, 7 Mayıs 1991.Julie Markes/AP

 

Ciccone, 2008 yılında “Life with My Sister Madonna” adlı çok satan bir otobiyografi yayınladı ve bu otobiyografide gergin ilişkilerini, Madonna’nın romantik ilişkilerini ve onunla turneye çıktığı zamanlardan anılarını yazdı.

20 yıl boyunca Madonna’nın yanında oldu, koreografisini yaptı, yönetti, giydirdi ve kız kardeşine yardım etti. Ayrıca New York, Miami ve Los Angeles’taki evlerinin iç tasarımını da yaptı. Zaman zaman bunun bir evlilik gibi olduğunu söyledi.

2008’de Good Morning America’ya, “İki ucu keskin bir kılıç gibiydi” dedi. “Kimse beni kalmam için zincire vurmuyordu.”

Kitap ve kız kardeşinin ünlü çevresinin maceralarını filtresiz bir şekilde anlatması, Hollywood’daki bazı arkadaşlıklarına da zarar verdi.

Birkaç yıl sonra, 2012’de, tasarladığı bir ayakkabı koleksiyonunun lansmanı sırasında The Standard’a verdiği demeçte, kız kardeşiyle “mükemmel bir kişisel seviyede” olduklarını ve iletişim halinde olduklarını söyledi.

“Onun için çalışmıyorum ve böylesi daha iyi,” dedi.

 

Christopher Ciccone “Kız Kardeşim Madonna ile Hayat” adlı anı kitabıyla poz veriyor, 30 Temmuz 2008.
Christopher Ciccone “Kız Kardeşim Madonna ile Hayat” adlı anı kitabıyla poz veriyor, 30 Temmuz 2008.Rene Macura/AP

 

Ciccone son yıllarda ailesine daha yakın olmak için Michigan’ın Lower Peninsula bölgesine taşındı. 2016 yılında İngiliz aktör Ray Thacker ile evlendi.

Madonna, kardeşi hastalandığında tekrar barıştıklarını yazdı.

“Artık acı çekmediği için mutluyum,” dedi ve ekledi, “Asla onun gibi biri olmayacak. Bir yerlerde dans ettiğini biliyorum.”

Madonna ayrıca üvey annesi Joan Clare Ciccone’yi birkaç hafta önce, ağabeyi Anthony Ciccone’yi ise 2023 yılının başlarında kanserden kaybetmişti.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir