MasterChef’te Bursa konuşuldu: Olması gereken yerde değil!

MasterChef Türkiye’nin ünlü şefleri Bursa’yı konuştu. Şeflerden Somer Sivrioğlu, Bursa’da restaurant açacağını belirterek, “Bursa gastronomik olarak bence Türkiye’de henüz olması gereken yerde değil. Bence daha Bursa’yı çok duyarız.” dedi.

MasterChef’te Bursa konuşuldu: Olması gereken yerde değil!

MasterChef Türkiye’nin yeni sezon elemelerinde Bursa gündemdeydi.

Yarışmaya Bursa’dan katılan Ziraat Mühendisi Azize Yenici, ünlü şefler Mehmet Yalçınkaya, Danilo Zanna ve Somer Sivrioğlu’ndan oluşa jüri için kuzu pirzola, kestaneli keşkek, tarhunlu yoğurt ve yaban mersinli sostan oluşan bir tabak hazırladı.

Yarışmacı yemeğini hazırlarken ünlü şefler Bursa’yı ve gastronomik yönünü konuştu.

Danilo Zanna’nın “Bursa şeftalisi bambaşka” demesi üzerine Soner Sivrioğlu, Bursa’nın gastronomi açısından olması gereken yerde olmadığını söyledi.

Sivrioğlu, “Bursa sadece şeftali değil gastronomik olarak bence Türkiye’de henüz olması gereken yerde değil. Çünkü bir kere çok ciddi bir tarım şehri. Sanayi de var. Sanayi tarımı da besliyor aynı zamanda. İyi sanayinin olduğu yerde para da ekonomi de olduğu için iyi yemek de gelşiyor. Bursa’nın bence gastronomik olarak çok daha ilerlemesi gerekiyor, çünkü ürün var. Bir de çok çeşitli ürün var. Dağlarında çok farklı ürünler var, meyve çok iyi, hayvancılık çok iyi. Bence daha Bursa’yı çok duyarız.” dedi.

Danilo Zanna’nın geçen yıl Bursa’da restaurant açtığını hatırlatan Sivrioğlu, “Ben de bakıyorum bir süredir. Biz de inşalah restoran açacağız” diye konuştu.

 

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir