Meclis Plan Bütçe Komisyonu Başkanından emekli açıklaması

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz’dan emekli açıklaması geldi.

Meclis Plan Bütçe Komisyonu Başkanından emekli açıklaması

Meclis tatile girmeden önce genel kurulun son oturumunda EYT ve emeklilerin durumu sıkça tartışma konusu oldu.

Muhalefetin eleştirilerine yanıt eski Kalkınma Bakanı, AK Parti Bingöl Milletvekili ve Meclis Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz’dan geldi.

Yılmaz, şunları söyledi:

“… bu maaşların erimesi meselesiyle ilgili bir arkadaşımız emekliler veya diğer çalışanlara ilişkin yorumlar ortaya koydu. Burada da genel prensibimizi çok açık ve net ifade etmek isterim. Bütün hükûmetlerimiz dönemince baktığınız zaman, hiçbir zaman enflasyona ezdirmedik bir maaşları. Eğer enflasyon öngörülenin üstünde çıkarsa bunu hesap edip geçmişe dönük telafi edici kararlar alarak maaşlara, ücretlere bunları ilave ederek mutlaka enflasyon oranında ve mümkünse tabii üstünde ücretlerinin artışı için hükûmetlerimiz gayret etmişlerdir ve bunu gerçekleştirmişledir. Hiçbir zaman enflasyonun altında bir durum söz konusu olmamıştır.”

YORUMLAR

Bir adet yorum var

  1. Adam haklı ABO %76 dan %28 e düşürüldü. En düşük emekli maaşı asgari ücretin %110 daha aşağı olamaz maddesini değiştirdiler. 700-800tl ye düşen maaşları 1500 TL yaptılar.emeklilik yaşı KADEMELİ 65 oldu. ALLAH VAR ENFLASYONA VATANDAŞI EZDİRMEDİLER…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir