Meclis’te bir EYT çıkışı daha

2022 yılı bütçe görüşmelerinin devam ettiği Meclis’te EYT sorunu sık sık dile getiriliyor. CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin’in gündeminde de EYT vardı

Meclis’te bir EYT çıkışı daha

Meclis Genel Kurulunda İçişleri Bakanlığı bütçesinin görüşmeleri sırasında söz alan CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, EYT mağduriyetini gündeme taşıdı.

Şevkin’in açıklamaları özetle şöyleydi:

“… bu bütçede heyecan yok, bu bütçede vizyon yok. Toprağı, hayvanı, doğayı, insanı dışlayan bir bütçeyle karşı karşıyayız. EYT’liyi, KHK’liyi, atama bekleyen milyonlarca öğretmeni, mühendisi, mimarı, şehir plancıyı, sağlıkçıyı duyan yok arkadaşlar. Bu bütçede çiftçi yok, esnaf yok, emekli yok. Bir yurttaş gözyaşları içerisinde şöyle haykırıyor: “Fabrika önündeki ekmeği tavuklara götüreceğim diye yalan söyledim; aldım, eve getirdim, eşimle beraber yedim.” Bu içinizi acıtmıyor mu arkadaşlar? Bu içinizi acıtmıyor mu?

Sizin bir eliniz yağda bir eliniz balda. 20 bin makam aracıyla ortada gezmelerle kalkmış bize ekonomik kurtuluş mucizeleri öğretiyorlar.

TELEKOM’u, şeker fabrikalarını, Borsa İstanbulu, Tank Palet Fabrikasını satarken, BOTAŞ’ı ve TPAO’yu satmaya hazırlanırken sokaklarda sizler “millî” olduğunuzu ifade ediyorsunuz ama buna karşı duran insanlar gaz yiyordu arkadaşlar. Köprü yapmışsınız geçen yok, havaalanı yapmışsınız inen yok, araba yapmışsınız binen yok, okul yapmışsınız atama yok, dış siyasette seveniniz yok, iç siyasette zaten yok. Asgari ücretle ay sonunu gören yok, işsizlik diz boyu istihdam yok, doların önünü alan yok, Türk lirasının artık değeri yok, sizin de yatacak yeriniz yok. “Geliyor gelmekte olan, güle güle Erdoğan!” diyoruz. (CHP sıralarından alkışlar) Poşetle geldiniz arkadaşlar, TÜİK’in yalanlarıyla da gideceksiniz. Yüzde 19,6 gösterdiniz, gerçek enflasyon budur arkadaşlar.

Gerçek enflasyon budur. TÜİK sizi götürecek merak etmeyin. TÜİK’in enflasyonu da budur arkadaşlar. Kamuoyunun dikkatine sunuyorum.”

 

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir