Meclis’te yağda yumurta hesabı! İşte 20 yılın özeti

Özellikle ekonomide yaşanan kriz Meclis’te sık sık tartışmalara yol açıyor. Son olarak CHP’li Engin Altay’ın yaptığı ekmek yumurta hesabı iktidarı kızdırdı.

Meclis’te yağda yumurta hesabı! İşte 20 yılın özeti

Meclis Genel Kurulu’nda ekonomik duruma ilişkin açıklamalarda bulunan CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay, 2002 ile bugün ve 2018 ile bugün arasında kıyaslamalarda bulundu.

Altay’ın açıklamaları şöyleydi:

‘200 LİRAYA 120 DOLAR ALIRKEN ŞİMDİ 23 DOLAR ALABİLİYORUZ’

“… tedavüldeki en büyük banknotla, 200 lirayla 2002’de yani AK PARTİ’nin kuruluş döneminde 120 dolar alabiliyor idik, 120 dolar.

Sonra 2014’e geldik, ben ona AK PARTİ için duraklama devri diyorum, Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığında, bu parayla 93 dolar alabiliyorduk.

Sonra 2018, tek adam yönetimi başladı, partili Cumhurbaşkanlığı, ben o döneme Türkiye için gerileme dönemi diyorum, bu parayla 43 dolar alabildik. Sonra bugüne geldik, ben bugüne çöküş dönemi diyorum Türkiye ekonomisi için de AK PARTİ için de, bu parayla, tedavüldeki en büyük banknotumuzla 23 dolar alabiliyoruz.

Şimdi, AK PARTİ’nin saygıdeğer milletvekilleri, değerli arkadaşlarım bu manzaraya hayır diyemezler, bunlar devletin rakamları. Bu tablo için iyi yönetim derlerse o takdir kendilerinin ama ben bunun bir kötü yönetim olduğunu düşünüyorum.

‘4 EKMEK 7 YUMURTA KAYIP’

Sayın Başkan, 2018’de 10 liraya 9 ekmek alınırken şimdi 5 ekmek alıyoruz, 4 ekmek kayıp, çalınmış; 2018’de 10 liraya 20 yumurta alırken şimdi 13 yumurta alıyoruz, 7 de yumurta çalınmış.

2018’de 100 liraya 11 litre ayçiçeği yağı alırken şimdi 5 litre ayçiçeği yağı alıyoruz yani 6 litre ayçiçeği yağı da çalınmış. Yani alt tarafı bir yumurta yiyeceğiz ya, önce zeytinyağı, sıvı yağı dökeceğiz, tavaya yumurtayı kıracağız, karıştıracağız, ekmeği banıp yiyeceğiz fakat iki yılda ne olmuş Sayın Başkanım? 7 yumurta, 4 ekmek ve 6 litre yağ çalınmış. Şu millete tavaya 2 yumurta kırıp ekmek banmayı da çok gören bir yönetimle, üzülerek söylüyorum, karşı karşıyayız.”

Altay’ın açıklamalarına yanıt veren AK Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal ise şunları söyledi:

“Sayın Engin Altay’ın ifadeleri hususunda ise sadece şunu söylüyorum: Muhalefet olarak kendi ifadesiyle de ‘Siz ne kadar iyi şeyler yapsanız da alkışlayacak hâlimiz yok.’ demişti geçmişte. Dolayısıyla, muhalefet olarak kendi hesabını, çarpmasını, toplamasını, çıkarmasını bir şekilde yapıp ortaya bir hesap koyuyor. Ortaya koyduğu hesap, nihayetinde kendi bakış açısıdır. Türkiye’nin ondokuz yıldan bugüne kadar nereden nereye geldiği, hangi alanlarda hangi mesafeleri, gelişmeleri kat ettiği ortadadır.”

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir