Meclis’te EYT gerginliği! Erhan Usta’dan sert tepki…

TBMM’de devam eden kanun görüşmelerinde söz alan İYİ Parti Samsun Milletvekili Erhan Usta toplumda EYT’liler başta olmak üzere mağdur olan vatandaşların sayısının arttığını ancak bu mağduriyet feryatlarının görülmediğini söyledi.

Meclis’te EYT gerginliği! Erhan Usta’dan sert tepki…

TBMM’de devam eden kanun görüşmelerinde söz alan İYİ Parti Samsun Milletvekili Erhan Usta toplumda EYT’liler başta olmak üzere mağdur olan vatandaşların sayısının arttığını ancak bu mağduriyet feryatlarının görülmediğini söyledi.

Usta, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Kanun teklifinin maddelerine ve içeriğine geçmeden önce değerli arkadaşlar, şöyle bir gözlerimizi kapatalım ve nasıl bir Türkiye’de yaşıyoruz, son günlerde Türkiye’de neler konuşuluyor, Türkiye nasıl yönetiliyor, Türkiye ekonomisinde neler yaşanıyor, vatandaşımızın durumu nedir; buna bir bakalım. Bakıyorsunuz, Hükûmet üreticinin elinde çürüyen patates ve soğanları baskılara dayanamayıp en sonunda almaya ve dağıtmaya karar veriyor. Millet fakruzaruretten coronaya meydan okurcasına soğan ve patates kuyruklarında perişan oluyor. Daha tuhafı Erdoğan ve AK PARTİ yetkilileri de milletin içine düştüğü bu sefaleti gösteren manzaralar karşısında gururlanıyorlar; çürük patates soğan kamyonların önüne Türk bayrakları asılıyor. Enflasyonu düşürmekle görevli olan, temel görevi enflasyonu düşürmek olan Merkez Bankası Başkanı Merkez Bankasının kârıyla övünüyor, belki de dünyada ilk kez görülen bir şey. Arkadaşlar, merkez bankaları sıkıntılı dönemlerde kâr eder. Merkez bankaları, eğer bir ülkede faiz yüksekse, millet faiz yükü altında eziliyorsa, vatandaşıyla, firmalarıyla bankalara çalışıyorsa, bankalar da o parayı bulmak için merkez bankasından para alıyor ve merkez bankası piyasayı fonladığı için ciddi bir faiz geliri elde edip -efendim- kâr ediyorsa bu kriz dönemi demektir. Bizim Merkez Bankası Başkanı “Enflasyonu düşürdüm.” diyemiyor, enflasyonda dünya şampiyonu yapılıyor Türkiye ama Merkez Bankası Başkanı kâr etmekle, Merkez Bankasının kârıyla övünüyor.

Milletin 128 milyar doları çarçur ediliyor, buharlaşıyor, bununla ilgili olarak önce inkâr politikası uygulanıyor sonra kabul ediliyor ancak toplumu ikna edecek hiçbir açıklama yapılmıyor. 10 milyonun üzerinde işsiz varken saray memurları 5 maaş alıyor. Pudra şekeri çekerken suçüstü yakalanan AK PARTİ’li gençler aniden zenginleşiyor. Çek düzenlemesiyle ekonomiyi felç eden bir Ticaret Bakanı var. Suç örgütü liderlerine devlet operasyon yapacak diye haber veren, ortaya çıkan her yeni suçluyla fotoğrafı çıkan “Bundan beş yıl önce Türkiye’de her gün bomba patlıyordu, AVM’lere gidemiyordunuz.” diye soru soran ve kadınları aşağılayan bir İçişleri Bakanı var. Kendi Bakanlığına mal satan bir Ticaret Bakanı; parasıyla aşı almayı beceremeyip üstelik bir de muhalefeti suçlayan bir Sağlık Bakanı; tarım bütçesinin sıfır oranında artırılmasına rıza gösteren çiftçi düşmanı bir Tarım Bakanı; turist getireceğiz diye milletin onurunu kıran, reklamlar yapan bir Turizm Bakanı; mümkün olduğu kadar diplomatik lisandan uzak bir Dışişleri Bakanı; âdeta kanalizasyonlar patlıyor, ortalık lağım kokuyor, harekete geçmeyen bir yargı sistemi ve Adalet Bakanı “19 Mayısta -dün- saat 19.19’da bütün Türkiye genelinde balkonlarda İstiklal Marşı okuyacağız.” deniliyor, bu organizasyonu dahi beceremeyen bir Gençlik ve Spor Bakanı var; aylardır kendisinden haber alınamayan bir eski Maliye ve Hazine Bakanı; tam kapanma yasakları olmasına rağmen konvoylarla memleketine giden bir Meclis Başkanı; günde ortalama en az 3-5 defa nutuk atan fakat kritik dönemlerde hiç ağzını açmayan bir Cumhurbaşkanımız var. Sedat Peker’in iddiaları var, normal bir ülkede yer yerinden oynar; Sayın Cumhurbaşkanından bir açıklama yok. Gara katliamında 13 insanımızı kaybediyoruz, şehit veriyoruz; Sayın Cumhurbaşkanı açıklama yapmıyor. Suç örgütü liderinin birisi Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı tehdit ediyor açıkça, Sayın Cumhurbaşkanından bir açıklama yok. İdlib’de 33 askerimiz şehit oluyor, Sayın Cumhurbaşkanı Hatay Valisine açıklama yaptırtıyor ama başka zamanlarda Sayın Cumhurbaşkanı sürekli nutuk çekiyor. Millete kuru ekmeği çok gören bir AK PARTİ siyaset anlayışı var.

Her 3 gençten 1’isi yurt dışında yaşamak istiyor, ülkeyi terk etmek istiyor; son dört yılda 4 Merkez Bankası Başkanı, 4 TÜİK Başkanı değişiyor; son iki yılda mutlak yoksul sayısı 3,2 milyon kişi artıyor; işsizlik oranları yüzde 30’a ulaşıyor; her 3 gençten sadece 1’isi çalışıyor; esnaf, çiftçi, emekli canından bezmiş, intihar ediyor. Böyle bir Türkiye manzarası.

Enflasyonda, faiz oranlarında dünya şampiyonu olan bir Türkiye; milletin feryadına kulak tıkayan bir idare; Çarşamba’da tarım ovasına santral yapılıyor, millet itiraz ediyor, iktidar duymuyor; İkizdere’de taş ocağı yapılıyor, çevre tahrip ediliyor, tarım üretimi tahrip ediliyor, devlet uyuyor; siyanürle altın aramalarına millet feryat ediyor, devlet onu duymuyor; 4/B’liler mağdur, EYT’liler mağdur, tarım danışmanları mağdur, atanamayan sağlıkçılar ve öğretmenler mağdur, iktidar kulaklarını tıkıyor fakat iktidara yakın müteahhitlerin kayrıldığı bir ortam yaşıyoruz. Çevreyi tahrip eden, suyu tahrip eden, iktidara yakın iş adamlarının her türlü projeleri de bütün feryatlara rağmen maalesef devam ediyor. Pandemide herkes bir bedel öderken, bütün sektörler bir bedel öderken kamu-özel iş birliği projeleri yapan Hükûmete yakın müteahhitler tıkır tıkır dolar üzerinden paralarını almaya devam ediyorlar…”

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir