Meclis’te EYT soruları Bakan Bilgin’i sıkıştırdı! Bilgin ne cevap verdi?

Tüm EYT’lilerin gözü kulağı bugün Meclis’teydi. Genel Kurul’da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bütçesi görüşüldü. Peki Bakan Bilgin EYT konusunda açıklama yaptı mı?

Meclis’te EYT soruları Bakan Bilgin’i sıkıştırdı! Bilgin ne cevap verdi?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Meclis’teki konuşmasında asgari ücret, 3600 ek gösterge ve sözleşmeli personel konularına değindi. Ancak kürsüdeki konuşmasında EYT’ye değinmedi.

Bakan Bilgin’in konuşmasının ardından söz alan CHP, İYİ Parti ve HDP grup başkan vekilleri Çalışma Bakanı’na ardı ardına “EYT ne olacak?” sorusunu yöneltti.

İYİ Parti grup Başkan Vekili Erhan Usta, “emeklilikte yaşa takılanlar konusu; bu konuda da sizden mutlak suretle Türkiye bir çalışma bekliyor.  Yani yaklaşık 4,8 milyon, aileleriyle birlikte belki 20 milyonu bulan bir kesim mağdur durumdadır.” dedi.

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, “Sayın Vedat Bilgin’e söyleyeceğim şu: 3600’ün, asgari ücretin, EYT’in takipçisiyiz.” ifadelerini kullandı.

HDP Grup Başkan Vekili Saruhan Oluç, “Sayın Çalışma Bakanı, bir cümlede size söylemek istiyorum. Gerçekten dikkatle dinledim, bir şeyi eksik bulduk, niye konuşmadığınızı bilemiyorum. EYT’liler hakkında hiçbir şey söylemediniz.” diye konuştu.

MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, “EYT çalışmasını destekliyoruz. Bir çalışmanız olacak mı?”; CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “EYT’lilerin haklarının iadesi yapılacak mı?; CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, “EYT ile ilgili bir çalışma yapıyor musunuz?” sorularını yöneltti.

Ancak Bakan Bilgin, EYT sorularına yanıt vermedi.

Bilgin, “Bu emeklilerle ilgili çalışmamız var, emekli gelirleriyle, onların düzeltilmesiyle ilgili çalışmamız var. Bu çalışmayı çok kapsamlı bir şekilde yürütüyoruz.” demekle yetindi.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir