Meclis’te sıra tam EYT’ye geldi, süre bitti!

Meclis’te torba yasa teklifinin görüşmeleri sırasında CHP milletvekili EYT konusunu gündeme getirdi. Ancak vekilin sözleri mikrofon kapatılınca yarım kaldı.

Meclis’te sıra tam EYT’ye geldi, süre bitti!

Meclis Genel Kurulunda Kızılay, Yeşilay, Türkiye Maarif Vakfı ve Yunus Emre Vakfına atanacak yöneticilerin emekli maaşlarının kesilmemesini de öngören torba teklifin görüşmeleri sırasında EYT de gündeme geldi.

Konuyu gündeme taşıyan CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan’ın Meclis tutanaklarına yansıyan sözleri şöyleydi:

“25’inci maddeyle, getirdiğiniz her yasada olduğu gibi çift maaşın önünü açmaya devam ediyorsunuz, üstelik partili Cumhurbaşkanınız, kazanılmış hakları geriye dönük yasayla ellerinden alınan EYT’li vatandaşlarımıza “Yok öyle, hem emekli olup hem gidip çalışmak.” derken Kızılay, Yeşilay, Türkiye Maarif Vakfı, Yunus Emre Vakfı gibi, kendi atayacağınız kişilere çift maaş vermekten geri durmamak için yasa değiştiriyorsunuz. Bu kişiler hem bu dernek ve vakıflarda çalışacak hem de emekli maaşı alacak, yönetim kurullarına maaşları çifter çifter dağıtacaksınız; EYT’liler ise yıllardır bekliyor, insanların umutlarıyla oynuyorsunuz. Buradan EYT’li vatandaşlarıma sesleniyorum: Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında, kazanılmış haklarınızı alacaksınız. (CHP sıralarından “Bravo” sesleri, alkışlar)

Sayın iktidar milletvekilleri “Ekonomide şahlandık, teknolojide uçuyoruz…” Gerçekten uçuyorsunuz. Vatandaş, yapacağınızı söylediğiniz uzay mekiğinizle ilk seçimde sizi Ay’a gönderecek.

(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)

BAŞKAN – Tamamlayın sözlerinizi.

TAHSİN TARHAN (Devamla) – Gidiyorsunuz arkadaşlar, gidiyorsunuz.

Atalarımız ne güzel demiş: “Yolcudur Abbas, bağlasan durmaz.”

Genel Kurulu Saygıyla selamlıyorum. (CHP sıralarından alkışlar)”

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir