Meclis’te yine EYT sesleri

Emekliler, emeklilikte yaşa takılanlar ve dar gelirlilerin sıkıntıları Meclis’te bir kez daha gündeme geldi.

Meclis’te yine EYT sesleri

İYİ Parti Grup Başkan Vekili Lütfü Türkkan, Meclis’te yaptığı konuşmada EYT’lileri gündeme taşıdı.

Türkkan’ın açıklamaları şöyleydi:

“… iktidar, vatandaşın evindeki yangını göremeyecek kadar izanını kaybetmiş durumda maalesef, artık bunu herkes görüyor.

İktidardakiler yediğinden içtiğinden, şatafatından, israfından geri kalmasın diye millet sonu gelmeyen zamların yükünün altında eziliyor. Malatya’dayken Sayın Genel Başkanımıza bir tane ufak çay bardağı hediye ettiler “Bizim öğünümüz, porsiyonumuz artık bu kadar oldu.” dediler ama çay bardağının bir özelliği vardı, çay bardağının etrafının hepsi de delikti yani koysanız da bir şey kalmıyor bardakta. Siz farkında değilsiniz ama bugün yangın mutfakta değil, ev yanıyor emin olun, evler yanıyor.

Sarayın o atanmış bürokratları ve ihale şampiyonu yandaş şirketleri için yoksulluk sıkıntısı yok; doğal gaz, elektrik, su faturası derdi yok, kira derdi yok, mutfak ya da okul masrafı yok; işsizlik, umutsuzluk yok; enflasyon, geçim sıkıntısı yok. Onların huzur hakkı adıyla aldıkları 5’er maaşı, hatta bazılarının 11 maaşı bile var; lüks var, şatafat var, israf var. Böyle bir rant ve israf düzeninde elbette ki çiftçi kaybeder, esnaf kaybeder, memur kaybeder, emekli kaybeder, EYT’li kaybeder, orta ve dar gelirliler kaybeder; bu düzende onların kaybetmemesi mümkün değil. Bir kısım iktidar zengini sefasını sürerken vatandaşlarımızın yaşam mücadelesinde yorgun düştüğü bu israf düzenini sürdüremezsiniz.

Türk milletinin yoksulluk tarafından kuşatıldığı bu düzeni kabul etmiyoruz. İYİ Parti olarak bizim bu israf düzenine itirazımız var. Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener’in ifade ettiği gibi, İYİ Partinin varlık nedeni, itirazıma sebep olan bu vurgun düzenidir. Biz geleceğiz ve İYİ Parti iktidarında bu israf düzeni değişecek; kararlıyız, bu düzeni değiştireceğiz.”

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir