Meclis’te yine EYT sesleri

Özellikle pandemi döneminde yaşanan ekonomik sıkıntılar Meclis’te sık sık dile getirilirken, EYT’liler de unutulmuyor. Muhalefet milletvekilleri sık sık EYT sorununa vurgu yapıyor.

Meclis’te yine EYT sesleri

Meclis’te konuşan CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, şunları söyledi:

“Hep sık sorduğumuz 128 milyar dolar var ya işte o parayla 83 milyona kişi başı 1.600 dolar verilebilirdi ya da süpermarketlerle yok ettirdiğiniz, can çekişen küçük esnaf ve sanatkâra, 1,5 milyon esnafa hibe verilebilirdi; iş yerlerini kapattığınız esnafın BAĞ-KUR primleri devlet tarafından ödenebilirdi.

CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz,

Deyin ki: ‘Biz hazırlık yapıyoruz, 100 bin öğretmen, ziraat mühendisi, sağlıkçı, veteriner hekim ve EYT’lilerin sorununu çözeceğiz.’ Kabul ama yapmadınız. Deyin ki: ‘Asgari ücretin altında maaş alan 4 milyon emekliye dönüp bir bakalım, bayram ikramiyelerini de ikiye katlayalım.’ Ama yok.”

CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu da Sivas’ın sorunlarını dile getirirken, EYT’lileri unutmadı:

CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu

“Bakın, Sivaslılar neden Sivas’ı terk ediyor? Çünkü istihdam yok, iş yok, aş yok. Peki, neden yok? Çünkü verilen sözler tutulmuyor. Peki, o sözler neden tutulmadı? Çünkü o sözler Cumhurbaşkanının seçim meydanlarında verdiği ve gerçekleşmeyen yüzlerce vaatten biriydi; tıpkı, 3600 ek göstergede, tıpkı EYT’lilerde olduğu gibi, tıpkı atama bekleyen milyonlarca gencimizde olduğu gibi. “

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir