Memur ve emekliye 2025 zam oranları netleşiyor: Yeni maaşlar ne kadar olacak?

Ocak 2025’te memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranı enflasyon rakamlarına göre şekilleniyor. Peki, yeni maaşlar ne kadar olacak?

Memur ve emekliye 2025 zam oranları netleşiyor: Yeni maaşlar ne kadar olacak?

Ağustos ayı enflasyon rakamları açıklandı ve zam beklentileri netleşmeye başladı.

Memur, emekli ve diğer kamu görevlilerinin maaş zammı Ocak 2025’te belli olacak.

Enflasyonun yüzde 2,47 olarak gerçekleşmesi, gözleri geri kalan aylık verilere çevirdi.

Zam oranlarının kesinleşmesi için Eylül, Ekim, Kasım ve Aralık ayı enflasyon oranları bekleniyor.

screenshot-11.png

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI NE OLACAK?

Ağustos verileriyle birlikte SGK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 2,47 oranında artış hak etti. Kümülatif olarak, temmuz ayından bu yana yüzde 5,77’lik bir zam oluştu. Ancak, bu artışlar Ocak 2025 maaşlarına yansıyacak. Yılın son dört ayının enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte memur ve emekli maaşlarındaki net artış belirlenecek.

MEMUR VE EMEKLİLERİ NELER BEKLİYOR?

Memur ve memur emeklilerine 2025’in ilk altı ayında yüzde 6, ikinci altı ayında ise yüzde 5 oranında zam yapılması öngörülüyor. Ancak, enflasyon oranları bu zam oranlarının üzerinde olursa, maaşlara enflasyon farkı eklenerek güncellemeler yapılacak. Aksi durumda, enflasyon oranlarının eksi olması halinde bu fark maaşlara düşüş olarak yansıyabilir.

thumbs-b-c-047cd239a5a481982c3faaed69abb0c5.jpg

MERKEZ BANKASI’NIN ENFLASYON TAHMİNLERİ

Merkez Bankası, Piyasa Katılımcıları Anketi‘nde 2024 yılı sonu enflasyon tahminini yüzde 43,14 olarak açıkladı. Ayrıca, 12 ay sonrası tüketici fiyat endeksi beklentisi yüzde 27,49 olarak güncellendi. Bu rakamlar, 2025 maaş zammı konusunda belirleyici olacak. Son dört aylık enflasyon oranları, memur ve emekli maaşlarına yansıyacak zammı doğrudan etkileyecek.

Memurlar ve emekliler, Ocak 2025’te maaşlarına yapılacak zamla birlikte artış bekliyor. Gözler şimdi, enflasyon verilerinin açıklanacağı önümüzdeki aylarda.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir