Meral Akşener’den EYT açıklaması

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Meclis’te yeni yasama döneminin ilk grup toplantısında da EYT’yi gündeme taşıdı.

Meral Akşener’den EYT açıklaması

Akşener, grup toplantısında, Sayıştay raporlarına yansıyan alınacak ürüne değerinden fazla ödemeleri ve yanlış kur hesaplamaları nedeniyle meydana gelen zararları aktardı. Bu duruma ve Bakanlıklardan açıklama yapılmamasına tepki gösteren Akşener, “Biz projeye değil, ranta karşıyız!” dedi.

Akşener, şöyle konuştu:

“Karayolları Genel Müdürlüğü’nden. Sayıştay’ın raporuna göre; Karayolları Genel Müdürlüğü, toplam maliyetini bin 588 lira olarak hesapladığı bir işe, sıkı durun, tam 8 milyon 646 bin lira ödemiş.

Yani; asgari ücretin, yarısı kadar hesapladıkları işe, 3 milyon asgari ücret ödemişler. Durun daha bitmedi.

Yine KGM, pazarlık usulüyle yaptığı bir ihalede; birim fiyatı 7 lira 94 kuruş olan muhafaza borusunu, tam 300 katı bedel ödeyerek, 2 bin 239 liraya satın almış.

İşte size; EYT’lilere, 3600 ek gösterge bekleyenlere, esnafa, çiftçiye, işsiz gence gelince; “Kaynak yok” diyenlerin, kaynaklarımızı nereye akıttığının cevabı.

İşte size; zengin Türkiye’yi, fakirliğe mahkum eden bu zihniyetin, ibretlik fotoğrafı. Sayın Erdoğan; Bu atadığın bürokratlar, sence kimi örnek alıyorlar? Cevabını ben vereyim. İsraf ve yolsuzluk batağına batmış bu bürokratların, ilham kaynağı bizzat sensin. Çünkü balık baştan kokar.

Sayıştay raporlarına göre; geçen sene bir günde tam 7,9 milyon lira, senede ise 2,8 milyar lira harcamışsın. 6 yıl içindeki harcamalarını da 10 katına çıkarmışsın. İsrafın büyüklüğüne bakar mısınız?”

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir