Meral Akşener’den EYT açıklaması

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, EYT sorununu gündemde tutmayı sürdürüyor.

Meral Akşener’den EYT açıklaması

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, politikyol.com’dan Ali Haydar Fırat ve Murat Aksoy’un gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Bir süre önce açıkladığı “Artagan” projesi hakkında bilgi veren Akşener, şunları söyledi:

‘HAVUZ DELİK’

“Kayıt dışı ekonominin, yolsuzluğun, vergi kaçırmanın Türkiye’ye ağır bir maliyeti var. Bunlar, doldurmaya çalıştığınız havuzun altındaki delikler. Bir yandan doldurmak için çabalıyorsunuz, diğer yandan o su o deliklerden heba olup gidiyor. Bu kayıpları önlemek bile başlı başına büyük bir kaynak üretiyor.

HAKKANİYET VURGUSU

Türkiye’nin ve milletimizin sorunları büyük, evet, ama bu sorunların çözümü de bir o kadar basit. Milletinize vefa duygunuz olacak, adalet duygunuz olacak, millet sevdanız olacak, sizi o makamlara getirenin aziz milletiniz olduğunu unutmayacak. Ve bunun gereğini yapacak, aklınızı ve imkanları, milletinize borcunu ödemek için kullanacaksınız. Formül bu kadar basit. Yoktan bir şeyler yaratmayacak, var olanı hakkaniyetle dağıtacaksınız.

‘EYT ÇİLESİ DE BİTER’

O zaman elektrik faturaları da düşer, doğalgaz faturaları da. O zaman asgari ücret de artar, maaşlar da. O zaman gençlerimiz hak ettikleri işi de bulur, memurlarımız hak ettikleri 3600 ek göstergeyi de alır. O zaman EYT çilesi de biter, esnafın siftahsız geçen günleri de. Doymak bilmeyen rant iştahını kursaklarına dizerseniz, memleketin suyu da, yeşili de, doğası da kurtulur, geleceği de.”

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir