Mestanlı Derneği ve Nilüfer Belediyesi ortaklığında ‘Bulgarca Kursu’ açıldı

Mestanlı Yöresi ve Kültür Dayanışma Derneği ile Nilüfer Belediyesi ortaklığında, Karaman Dernekler Yerleşkesi’nde ‘Bulgarca Kursu’ açıldı. Üyelerden aldıkları talep doğrultusunda Nilüfer Belediyesi’ne başvuruda bulunduklarını ifade eden Mestanlı Yöresi ve Kültür Dayanışma Derneği Başkanı Mestaniye Efe, taleplerini kabul ettikleri için Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir’e teşekkürlerini iletti.

Mestanlı Derneği ve Nilüfer Belediyesi ortaklığında ‘Bulgarca Kursu’ açıldı

Haber: SİMLANUR İNCE
Kamera: MESUT ERDOĞAN

Mestanlı Yöresi ve Kültür Dayanışma Derneği ile Nilüfer Belediyesi ortaklığında, Karaman Dernekler Yerleşkesi’nde ‘Bulgarca Kursu’ açıldı. Açılış törenine katılan Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir’e kurs taleplerini yerine getirdiği için teşekkürlerini ileten Mestanlı Yöresi Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mestaniye Efe, “Her zaman bizimle olduğu için Şadi Özdemir Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Üyelerden aldıkları taleple Bulgarca kursu açmayı istediklerini Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir’e ilettiklerini dile getiren Mestaniye Efe, “Her zaman bizimle olduğu için Başkanımıza teşekkür ediyorum. Dilekçelerimizi aldık ve kursun açılması için talepte bulunduk. Belediyemiz bize öğretmen desteği de sağladı” dedi. Başkan Efe, Bulgarca kursunun dil öğretmeni Emine Şen tarafından yürütüleceğini de sözlerine ekledi.

ŞADİ ÖZDEMİR’DEN BULGARİSTAN VATANDAŞLARINA ‘SANDIĞA GİDİN’ VURGUSU

Açılış törenine katılan Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir ise, “Nilüfer Belediyesi olarak yaşayan insanlarımızın tümünün taleplerine cevap vermek istiyoruz. Bulgaristan Göçmenleri bu bölgede çok yoğun. Hemşehrilerimizin ihtiyaçlarını belediyemizin olanakları el verdiği sürece gerçekleştirmek zorundayız. Bize kurs açılması yönünde talepte bulunuldu. Katılımın bu kadar fazla olacağını tahmin etmiyordum. Bir dil öğrenme talebinizden dolayı size teşekkür ediyorum. Bulgaristan ve Türkiye arasında önemli bir bağ var. Oradan gelen hemşehrilerimizin açısından ve burada yaşayanlar için bu dili öğrenmek kıymetli. Daha sağlıklı diyaloglar kurmanız açısından da önemli. Çifte vatandaş olan her vatandaşımız yakında gerçekleştirilen seçimlerde oy kullanmalı. Biz de destek olmaya çalışıyoruz. Bize düşen görevi yerine getirmeye çalışıyoruz. İradenizin sandığa yansıması önemli” ifadelerini kullandı.

ÖZDEMİR, MEME KANSERİNDE ERKEN TEŞHİSE DİKKAT ÇEKTİ

Meme kanseri ayı dolayısıyla erken teşhisin önemine de vurgu yapan Başkan Özdemir, kadınların belirli aralıklarla muayene olmaları gerektiğinin altını çizdi. Dünya Gıda Günü hakkında da konuşan Özdemir, sağlıklı gıdaya erişimin önemine vurgu yaparak, “Nilüfer’de tarımın yeniden ayağa kalkması için çalıştay düzenledik. Çalıştayın sonuçlarını sizlerle de paylaşacağız. Önemli olan gelecekte enerji savaşları değil, gıda savaşları olacak. 20-30 yıl sonra nerede gıda varsa savaş orada olacak. Tarımı güçlendirmeliyiz, tarıma destek vermeliyiz. Yeniden kırsalda bir gelecek sunacağız. Gençler yeniden kırsaldaki üretime dönecekler. Onların ürettiği ürünlerle bizler de sağlıklı gıdaya ulaşacağız” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir