Metallica efsane albümüyle 33 yıl sonra rekor kırdı

Dünyaca ünlü heavy metal müzik grubu Metallica 33 yıl sonra yeni bir rekor imza attı.

Metallica efsane albümüyle 33 yıl sonra rekor kırdı

Dünyaca ünlü Metallica grubunun eski albümü rekor kırdı. Metallica’nın beşinci stüdyo albümü 1991 yılında müzikseverlerle buluşmuştu. Grubun “The Black Albüm” adlı çalışması Billboard 200 listesinde 750 hafta kalmayı başardı.

Bu sayede grubun 33 yıllık albümü, listede 750 hafta kalmayı başaran tarihteki 4’üncü albüm oldu. 750 haftadır listede olan albüm, şu an 178. sırada yer alıyor.

Pink Floyd grubunun “The Dark Side of the Moon” adlı albümü ise listede 990 hafta kalmayı başarmıştı. Bob Marley’nin “Legend” albümü 843 hafta, Journey’nin “Greatest Hits” adlı albümü ise 813 hafta listede kalmıştı.

Metallica, efsane albümüyle 33 yıl sonra rekor kırdı - 1

ARKADAŞININ KÜLLERİNDEN DÖVME YAPTIRDI

Öte yandan, Metallica grubunun yıldızı James Hetfield yeni dövmesiyle gündeme geldi. Müzisyen, yeni dövmesinin Lemmy Kilmister’ın küllerini içerdiğini açıkladı. Motörhead grubunun kurucusu Lemmy Kilmister 2015 yılında 79 yaşında hayatını kaybetmişti. Hetfield, yeni dövmesinde mürekkep ve külü birleştirdi ve orta parmağına “maça ası” tasarımı yaptırdı.

“Ace of Spades” (Maça Ası), Motörhead grubunun en çok bilinen şarkılarından biriydi. Hetfield paylaşımında “Arkadaşım ve ilham kaynağım Bay Lemmy Kilmister’a selam. O olmasaydı Metallica da olmazdı” diye yazdı.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir