Meteoroloji uyardı! Kuvvetli yağış kapıda!

Meteoroloji 13 Eylül hava durumu raporu belli oldu. Tahminlere göre bugün Türkiye Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun küçük bir kesimi ve Edirne’nin batısı yağış almayacak. Ancak İstanbul başta olmak üzere yurdun büyük bölümü yer yer kuvvetli olmak üzere yağışlı havanın etkisine çok yakında giriyor!

Meteoroloji uyardı! Kuvvetli yağış kapıda!

Türkiye​ eylül ayıyla birlikte sonbahar​ mevsiminin etkilerini yoğun olarak hissetmeye başladı. Oldukça sıcak geçen yaz aylarının ardından yurt genelinde hava sıcaklığı hissedilir ölçüde serinledi. Bunun yanında mevsimsel yağışlar da birçok bölgede etkili olurken, yeni bir yağışlı hava dalgası ülkemize yaklaşmaya başladı. Meteoroloji tarafından yayımlanan 5 günlük hava tahmin raporuna göre İstanbul​ başta olmak üzere birçok kentte kademeli olarak yağmurlu hava ile tanışacak. Peki yağmur​ ne zaman yağacak?

Meteoroloji İstanbul için uyardı: Kuvvetli yağış kapıda! 13 Eylül hava durumu - 1. Resim


YAĞMUR​ NE ZAMAN YAĞACAK?

Meteoroloji 5 günlük hava tahmin raporunu yayımlarken tahminlere göre bugün Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun küçük bir kesimi ve Edirne’nin batısı hariç az bulutlu ve açık görünüyor. Ancak pazar gününden itibaren Balkanlar üzerinden gelen serin ve yağışlı hava yurdun en batı kesiminden ülkeye giriş yapacak.

Meteoroloji İstanbul için uyardı: Kuvvetli yağış kapıda! 13 Eylül hava durumu - 2. Resim

Pazartesi gününden itibaren etkisini daha da artıracak yağışlı hava salı günü ise Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile Ege’nin küçük bir kısmı haricinde ülke genelinde etkili olacak.

Meteoroloji İstanbul için uyardı: Kuvvetli yağış kapıda! 13 Eylül hava durumu - 3. Resim

13 EYLÜL (BUGÜN) HAVA DURUMU​

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son hava durumu​ raporlarına göre bugün Türkiye​’nin kuzey ve doğu kesimleri parçalı yer yer çok bulutlu. Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Artvin, Kars, Ardahan, Iğdır, Van’ın doğusu, Balıkesir’in batı ilçeleri ve Edirne çevreleri ile Doğu Akdeniz’in Toroslar mevkii ve Kahramanmaraş’ın batısı yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı gözüküyor. Tahminlere göre diğer yerler ise az bulutlu ve açık geçecek.

Meteoroloji İstanbul için uyardı: Kuvvetli yağış kapıda! 13 Eylül hava durumu - 5. Resim

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir