MHP Bursa, iftar programında depremzedelerle bir araya geldi

Milliyetçi Hareket Partisi Bursa İl Başkanlığı, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde bir iftar programı düzenledi. Programa MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman başta olmak üzere depremzede vatandaşlar, parti üyeleri, milletvekili adayları ve basın mensupları katılım gösterdi. Depremzedelere seslenen İsmet Büyükataman, “Kaybettiklerimizi geri getirmemiz elbette mümkün değil ancak onların geride bıraktıklarına sahip çıkacağımızdan emin olmanızı istiyorum. Cumhur İttifakı olarak sizlerin de güveni ve desteği ile bu enkazları kaldıracak ve şehirlerimizi yaşanabilir günlerine kavuşturacağız.” dedi.

MHP Bursa, iftar programında depremzedelerle bir araya geldi

Denizhan Karahancı / Norm Haber

Milliyetçi Hareket Partisi Bursa İl Başkanlığı, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen ve deprem felaketi sonrası Bursa’ya yerleşen vatandaşlarla Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde bir araya geldi.

İftar programında MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, MHP Bursa İl Başkanı Cihangir Kalkancı, Bursa milletvekili adayları ve MHP İl Teşkilatı mensupları hazır bulundu.

Burada bir konuşma gerçekleştiren ve konuşmasına depremde hayatını kaybeden vatandaşlara başsağlığı dileyerek başlayan İsmet Büyükataman, şunları söyledi:

‘HER TÜRLÜ SIKINTIYI BİRLİKTE AŞACAĞIZ’

“Öncelikle hepimizin tarifsiz acılar yaşadığı, 11 ilimizi etkileyen deprem felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet, yakınlarını kaybedenlere baş sağlığı ve sabırlar diliyorum.
İnanıyorum ki; Türk milleti olarak yaşadığımız her türlü sıkıntıyı birlikte aşacak, her türlü zorluğun üstesinden birlikte geleceğiz.”

Depremin ilk gününden itibaren, olumsuz hava koşullarına rağmen bölgede olduklarını ifade eden Ataman,  “Başta AFAD, TSK, Polis Arama Kurtarma ekipleri olmak üzere devletimizin tüm görevlileri afet bölgelerine sevk edilmiştir” dedi.

‘TEŞKİLATIMIZ VAR GÜCÜYLE ÇALIŞMIŞ VE MİLLETİMİZİN YANI BAŞINDA OLMUŞTUR’

Ataman konuşmasının devamında şunları kaydetti:

“Sayın genel başkanımız Devlet Bahçeli’nin talimatları ile Milliyetçi Hareket Partisi teşkilatları, Ülkü Ocaklarımız ve tüm belediyelerimiz bölgede incelemelerde bulunmak ve milletimizin yaralarını sarmak üzere görevlendirilmiştir. Teşkilatlarımız deprem bölgelerinde arama kurtarma faaliyetlerinden, yardımların bölgeye ulaştırılmasına kadar birçok konuda var gücüyle çalışmış ve aziz milletimizin yanı başında olmuştur.”

‘EN KISA SÜRE İÇERİSİNDE TÜM VATANDAŞLARIMIZ KALICI KONUTLARINA KAVUŞACAK’

Şehirlerin yeniden eski haline kavuşması ve bölgede hayatın normale dönmesi için gerekli her şeyin yapıldığını belirten Ataman, “Mevcut planlamaya göre; 1 yıl içerisinde 319 bin konut ve köy evi, toplamda ise 650 bin kalıcı konutun yapılacağı açıklanmıştır. Cenab-ı Allah’ın izniyle hükümetimiz mümkün olan en kısa süre içerisinde tüm vatandaşlarımızı kalıcı konutlarına kavuşturacak ve hayatın normalleşmesini sağlayacaktır” dedi.

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman son olarak, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti bölgenin imar ve ihyasının kısa sürede tamamlanması konusunda samimi bir gayret içerisinde” diyerek sözlerini şöyle tamamladı:

“Kaybettiklerimizi geri getirmemiz elbette mümkün değil ancak onların geride bıraktıklarına sahip çıkacağımızdan emin olmanızı istiyorum. Cumhur İttifakı olarak sizlerin de güveni ve desteği ile bu enkazları kaldıracak ve şehirlerimizi yaşanabilir günlerine kavuşturacağız.”

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir