Microsoft, Çin’deki çalışanlarına Android’i yasakladı

Microsoft, Eylül ayından itibaren Çin’deki çalışanlarının iş için Android telefon kullanmasını yasaklayacak. Şirket, tüm çalışanlarına iPhone 15 verecek.

Microsoft, Çin’deki çalışanlarına Android’i yasakladı

Bloomberg’in raporuna göreMicrosoft, Çin’deki çalışanlarına Android’i yasakladı; Eylül 2024’ten itibaren tüm çalışanlar iPhone’a geçecek. Huawei, Xiaomi, Redmi, OnePlus dahil olmak üzere Android akıllı telefon kullanan çalışana iPhone 15 verilecek.

Çalışanlara iPhone 15 verilecek

Apple’ın uygulama mağazası Çin’de kullanılamadığından, iPhone’a geçiş yapacak tüm çalışanlar Microsoft Authenticator parola yöneticisini ve Identity Pass uygulamasını kullanacak.

Microsoft’un Çin’de Android’den iOS’a geçiş kararı, siber güvenlik standartlarını elden geçirmek amacıyla Kasım 2023’te kurduğu güvenli gelecek girişiminin bir parçası. Ancak bu politikaya rağmen Rus hackerlar bu yılın başlarında Microsoft’un kurumsal e-posta sistemlerini ele geçirmeyi başardı. Bir siber güvenlik firması da Şubat ayında parolası olmayan bir Azure bulut sunucusundaki dahili Microsoft verilerine erişebildi.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir