Miley Cyrus’a kötü haber!

Miley Cyrus’a, 2023’teki hit şarkısı “Flowers” nedeniyle telif hakkı ihlali davası açıldı. Tempo Music Investments, şarkının Bruno Mars’ın “When I Was Your Man” parçasından kopyalandığını iddia ediyor.

Miley Cyrus’a kötü haber!

Miley Cyrus, 2023’te büyük ses getiren “Flowers” adlı şarkısıyla telif hakkı ihlali nedeniyle bir dava ile karşı karşıya. Tempo Music Investments, Cyrus’ın bu şarkısının, Bruno Mars’ın 2013 yılında yayımlanan “When I Was Your Man” adlı hit parçasını kopyaladığını iddia ederek dava açtı. Bruno Mars’ın kendisi bu davada yer almasa da, yatırım şirketi, şarkının haklarının bir kısmını kontrol ediyor.

ŞARKILAR ARASINDAKI BENZERLİKLER

Tempo Music, iki şarkı arasındaki belirgin benzerliklere dikkat çekiyor. Dava dilekçesinde, “Flowers” şarkısının hem melodisi hem de armonilerinin Mars’ın “When I Was Your Man” parçasıyla neredeyse aynı olduğu iddia ediliyor. Özellikle şarkıların mısralarında ve nakarat bölümlerinde, kullanılan akor ilerlemeleri ve söz yapılarının benzeştiği öne sürülüyor. Cyrus, şarkıyı Gregory Hein (Aldae) ve Michael Pollack ile birlikte yazmıştı; Mars’ın şarkısının yazarları ise Bruno Mars, Philip Lawrence, Ari Levin ve Andrew Wyatt olarak biliniyor.

Tempo Music, şarkıdaki bu benzerliklerin tesadüf olamayacağını belirterek, “Flowers” şarkısının “When I Was Your Man” olmadan var olamayacağını savunuyor. Şirket, Cyrus’ın ve şarkının yapımcıları Kid Harpoon ve Tyler Johnson’ın Mars’ın şarkısına erişimi olduğunu ve şarkının büyük bir hit olması sebebiyle bu benzerliklerin dikkate alınması gerektiğini vurguluyor.

YASAL TALEPLER

Tempo Music, Miley Cyrus’a ve plak şirketine karşı tazminat talebinde bulunuyor, ancak henüz talep edilen kesin miktar belirtilmedi. Bunun yanı sıra, şirket şarkının dağıtımının durdurulmasını istiyor. Eğer bu talep kabul edilirse, “Flowers” dijital platformlardan ve Miley Cyrus’ın 2023 yılında çıkardığı “Endless Summer Vacation” albümünün fiziksel kopyalarından kaldırılabilir. Ayrıca, Cyrus’ın bu şarkıyı bir daha sahnede performe etmemesi yönünde bir talepte de bulunuluyor.

Tempo Music’in bu davada Mars adına hareket etmesinin nedeni, şarkının haklarının bir kısmını devralmış olması. 2021 yılında Bruno Mars, müzik kataloğunun bir kısmını Warner Music Group’a satmıştı ve bu satıştan sonra Tempo Music, şarkıların yayın haklarını kontrol eden şirketlerden biri haline geldi. Mars, kataloğunun büyük bir kısmını elinde tutuyor olsa da, bu tarz yatırım şirketlerinin sanatçılardan şarkı kataloglarını satın alarak telif gelirlerinden faydalanması son yıllarda oldukça yaygın hale geldi. Tempo Music de, Warner Music Group ve Providence Equity Partners‘ın ortaklaşa kurduğu ve sanatçı kataloglarına yatırım yapan bir platform olarak biliniyor.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir