Müezzinoğlu devleti suçladı: Bebek ölümlerini beklerken sen de katil olmuyor musun?

‘Yenidoğan çetesi’ skandalına adı karışan ve kapatılan Avcılar Hospital’ın sahibi eski Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, ‘devlet’i suçladı: “Bir bebek öldü. ikinci bebeğin ölümünü neden bekliyorsun?

Müezzinoğlu devleti suçladı: Bebek ölümlerini beklerken sen de katil olmuyor musun?

Yenidoğan çetesi’ soruşturması kapsamında ruhsatı iptal edilip kapatılan 10 hastaneden biri olan Özel Avcılar Hospital’in sahibi eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu iddialara ilişkin konuştu; ‘devlet’i ve savcılığı suçladı.

Skandalın patlamasının ardından yaptığı ilk açıklamada “vicdanının rahat olduğunu” söyleyen Müezzinoğlu bugün ise hastanesinde çalışanlarla bir araya geldi.

‘GÜN GELECEK, DEVRAN DÖNECEK’

Gerçek Gündem’den Seyhan Avşar’ın haberine göre hastane personeline açıklama yapan eski bakan Müezzinoğlu, şöyle konuştu: “Şu an ne kurumun ne de içeride herhangi bir arkadaşımızın hak etmediği bir tablo ile karşı karşıya kaldık. Bütün buna rağmen vicdanen ve fiziken güçlüyüz. Gün gelecek devran dönecek. Ama bu işin altından yüz akı ile çıkacağız. Yürütmeyi durdurmasından başlayarak hukuk verdiği bütün dinamikleri yerine getireceğiz” dedi.

‘İKİNCİ BEBEĞİN ÖLÜMÜNÜ NEDEN BEKLİYORSUN?’

Konuşmasında “Sıfır hatalıyız demek istemiyorum” ifadesini kullanan Müezzinoğlu şunları söyledi:

– Planlı bir yanlışı bu kurumun ya da herhangi bir arkadaşımızın yapmayacağı konusunda huzurluyum.

– ‘Çetenin çökertilme sürecinde bebeklerin göz göre göre öldüğünü belirterek) 10 bebeğin ölümüne sebep olan çete veya katil, 10 bebeğin katili. Çok net bir soru var ortada. İzlenme takibine alınmış kişiler veya yapılar, ya arkadaş birinci bebeğin ölümünü şayet katil diye değerlendiriyorsak ikinci bebeğin ölümünü neden bekliyorsun?

– 5 ayın içinde bu bebek ölümleri olmuş. Birincisi olmuş. ‘Fişini çek’ diyor. Bırak ölürse ölsün’ diyor. Peki sen devlet olarak güvenliği ve can güvenliğini sağlamak durumunda değil misin? Velev ki kasıt var. Kasıt olan şeyin ikincisini, üçüncüsünü niye bekliyorsun. Beklerken sen de katil olmuyor musun? Neden izlediniz?

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir