MÜSİAD Birleşme ve Devralmalar Komitesi Bursa’da toplandı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Merkez bünyesinde kurulan ve geçtiğiniz günlerde Ankara, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Konya’da tanıtım toplantıları düzenleyen Birleşme ve Devralmalar Komitesi’nin 5’inci toplantısı MÜSİAD Bursa Şubesi ev sahipliğinde gerçekleştirdi.

MÜSİAD Birleşme ve Devralmalar Komitesi Bursa’da toplandı

MÜSİAD Bursa Şubesinde düzenlenen ve online olarak da yayınlanan toplantıda, dünyada her yıl 5 trilyon dolarlık şirket birleşmesi ve devralmasının gerçekleştiği belirtilirken, şirketlerin birleşme ve devralma konusunda yapması gerekenler, dünyadaki birleşme ve devralma örnekleri hakkında açıklamalarda bulunuldu.

Birleşme ve Devralmalar Komitesi Yönetim Kurulu Üyesi Yunus Kaya’nın moderatörlüğünde gerçekleşen toplantıya, Birleşme ve Devralmalar Komitesi Başkanı Tevfik Dönmez, MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Nihat Alpay, Birleşme ve Devralmalar Komitesi Başkan Yardımcıları Murat Bayizit ve Mehmet Üçüncüoğlu, UİB Genel Sekreter Yardımcısı Ayşe Mehtap Ekinci ile MÜSİAD Bursa Şubesi Üyeleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Nihat Alpay küçük ölçekli firmaların dünya arenasında rekabetçi olmasının tek yolunun birleşmeden geçtiğinin altını çizdi. Başkan Alpay, “Birleşme ve Devralmalar Komitesinin toplantısı daha önce 4 büyük ve farklı şubede toplantısı yapılmış. Bursa’da 5’incisi şuan yapılıyor, öncelikle bu toplantıya ev sahipliği yapmaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Şubelerimiz böyle toplantılarla gerçekten değer kazanıyor. MÜSİAD, iktisadi hayatımızı ilgilendiren birçok konu gibi birleşme ve devralmalarda mevzusuna el atmış olmakla hakikaten bizim entelektüel camiada, iş hayatımızda önemli bir konuyu gündeme getirmek ve bunun takipçisi olmak şeklinde önemli bir mesafe almıştır.  Sadece başlığındaki kodlamaları okuyacak olursak ölçek ekonomisi dediğimiz, dünyada şuan böyle bir durum mevcut, hakikaten artık küçük ölçekli firmaların birleşmeden büyüyerek dünya arenasında kendi konusunda rekabetçi olmasının başka bir yolu olmadığı an beyan ortada. İkincisi ise birleşmeler sermaye darlığı ve güçleri her şekilde birleştirme hakikaten burada bir önem arz ediyor” dedi.

“TÜRK FİRMALARI GÜÇ BİRLİĞİ YAPARAK DÜNYA PAZARINDAN DAHA FAZLA PAY ALMALI”

MÜSİAD Birleşme ve Devralmalar Komite Başkanı Tevfik Dönmez ise “Çalışmalarımız bir iyilik hareketi olarak başladı dersem çıkış noktamızı hakkıyla ifade etmiş olurum. Gerçekten iyilik hayat kurtarır sözünün bir tezahürüdür devralmalar. Ben tabi bu profesyonelliğe samimiyeti giymiş, adanmış ruhla çalışan buradaki arkadaşlarıma özellikle biz dinleyen Malezya’dan, Almanya’dan, Afrika’dan üyelerimiz var. Biraz dünya çapında ekibimiz var.  Yerel teşkilattan 25 Büyükşehir’den komitemize destek veren arkadaşlarımız var.  Bu adanmış ruhla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Türkiye’de ilk milli ve yerli 33 sayfalık çalıştay raporunu MÜSİAD olarak biz gerçekleştirdik biz hazırladık. Dolayısıyla bunun haklı onurunu gururunu yaşıyoruz. Çalıştay raporunun hazırlanmasında bize rehberlik yapan Murat Bayizit ile bize danışmanlık yapan UİB’in Genel Sekreter Yardımcısı Ayşe Mehtap Ekinci’ye çok teşekkür ederim. Birleşme ve Devralmalar Komitesi, aynı zamanda Türk firmalarının ve Türk markalarının dünya pazarından daha fazla pay almalarını sağlamak amacıyla kuruldu. Komitemiz, başta üyelerimize ve MÜSİAD dışındaki kuruluşlarımıza da mentorluk ve danışmanlık hizmeti veriyor. İlklerin komitesi Birleşme ve Devralmalar adına yakışır şekilde çalışmalarına devam ediyor.  Son iki yılda Türkiye’den dünyaya belki de giden heyet sayısı neredeyse yoktur.  Hindistan Ticaret Bakanlığının daveti üzerine bizler iki uçak değiştirerek 25 insanımızı Hindistan’a götürdük. Amacımız sizeler aracılık etme hizmet etmektir.  İhracatın kalbi Bursa’mız Türkiye ve Dünya’da bilinen şehrimiz. Birleşme ve devralmaların burada çok önemli sonuçları olacağı inancındayım. Türkiye’nin kilometre taşları olan bir şehrimizin ekonomisini büyütmek amacındayız” ifadelerini kullandı.

“BURSA EKONOMİSİNİ BÜYÜTMEK İSTİYORUZ”

Toplantıda görüşlerini açıklayan Birleşme ve Devralmalar Komitesi Başkan Yardımcısı Murat Bayizit de “MÜSİAD’da çok önemli işlere ve projelere imza atan firmalarımız şu anda birleşme ve devralmalarla ilgili büyük taleplerle bize geldiler.  Şirket almak istiyorum diyenden tutun da birleşme yapmak istiyorum diyene kadar çok sayıda talepler var. Burada şunu yapmaya çalışıyoruz servet biriktiren değil, sermaye biriktiren şirketleri bir araya getirmeye çalışıyoruz.  İkincisi ise ‘az olsun benim olsun’ değil, ‘çok olsun hepimizin olsun’ diyen şirketlerle birlikte Bursa ekonomisini büyütmek istiyoruz. Çünkü ‘Bursa büyürse Türkiye büyür’, ‘MÜSİAD Bursa büyürse Türkiye MÜSİAD büyür’ diyebiliriz” şeklinde konuştu.

MÜSİAD Genel Merkez bünyesinde kurulan Birleşme ve Devralmalar Komitesi’nin tanıtım toplantısında katılımcıların konuya ilişkin sorularının cevaplandırılmasının ardından MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Nihat Alpay ile MÜSİAD Birleşme ve Devralmalar Komite Başkanı Tevfik Dönmez’in karşılıklı hediyeleşmeleri ile sonlandırıldı.

 

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir