MÜSİAD Bursa ailesi bayramlaştı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi’nin geleneksel bayramlaşma töreni, Kurban Bayramı’nın ikinci günü Kültürpark’taki dernek merkezinde gerçekleştirildi.

MÜSİAD Bursa ailesi bayramlaştı

Samimi bir ortamda gerçekleşen buluşmada tüm üyelerinin bayramını kutlayan MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Alparslan Şenocak, “Kurban Bayramı, fedakarlığın, paylaşmanın ve dayanışmanın sembolü olarak bize birlik, beraberlik ve yardımlaşmanın arttığı günleri simgelemektedir. Ancak ne yazık ki bu bayramı da huzur içinde kutlayamayan kardeşlerimizin varlığı, hepimize olduğu gibi bana da buruk bir sevinç yaşatmaktadır. Gazze’de geçmişi uzun yıllara dayanan ve son 1 yılda özellikle yeniden alevlenen insanlık dramı, hepimizin yüreklerini dağlamaktadır. Savaşın, zulmün ve yıkımın ortasında kalan Gazze halkı, her geçen gün daha da zorlaşan yaşam koşulları altında hayatta kalma mücadelesi vermeye devam ediyor. Ortadoğu coğrafyasında yaşanan insanlık dramı maalesef bununla da sınırlı değil. Yıllardır Çin’in Doğu Türkistan’da yaşayan kardeşlerimiz olan Uygur Türklerine uyguladığı baskı politikaları da hız kesmeden devam etmektedir. Bayram vesilesi ile tüm insanlık için savaşsız bir dünya temenni ederek, mazlum kardeşlerimize uygulanan zulümlerin son bulma çağrısını bir kez daha yinelemek istiyorum” dedi.

BAŞKAN ŞENOCAK; “İNSANA VE ÇEVREYE SAYGILI İŞ ANLAYIŞI BİZİM VAZGEÇİLMEZİMİZ”

Dünyada daha fazla sözü geçen bir ülke olmanın ekonomik olarak daha da güçlenmekle mümkün olduğunu vurgulayarak, Türkiye’nin büyümesi ve ihracat rakamlarını artması için büyük mücadele verdiklerini ifade eden Başkan Şenocak, “Teknolojik gelişmeler ışığında, dijitalleşme ve sürdürülebilirlik günümüz sektörlerinin en önemli dinamiklerini belirlemekte. Ancak ekonomik büyümenin yanı sıra sosyal sorumluluk ve etik değerler de iş dünyasının vazgeçilmez unsurları olmalıdır. Toplumsal değerlere duyarlı, insana ve çevreye saygılı bir iş anlayışı, MÜSİAD olarak bizim vazgeçilmez önceliklerimiz arasındadır. Kurban Bayramı’nın bizlere öğrettiği değerleri unutmadan, dünyanın dört bir yanında ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin yanında olmalı ve iş dünyamızın da gelişimi adına katma değerli projeler üretmeye devam etmeliyiz” şeklinde konuştu.
AK PARTİ BURSA MİLLETVEKİLİ MUSTAFA YAVUZ; “ÜZERİMİZE DÜŞEN NE İSE ONU YAPACAĞIZ”
Bu anlamlı buluşmada MÜSİAD üyelerini yalnız bırakmayan AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Yavuz’un gündeminde de Kurban bayramını buruk bir şekilde karşılayan Gazze halkı vardı. Kanın durmadığı bölgede yaşananlardan duyduğu üzüntüyü dile getiren Yavuz, “Gazze’de Filistin’de yaşananları vicdanlar kabul etmiyor. İsrail’in dünyanın gözü önünde yaptığı soykırım herkesin malumu. Bizler bu konuda üzerimize düşen eylemleri ve tavrı ortaya koymakla mükellefiz. İnşallah Rabbim bize ve tüm insanlığına bu konuda feraset versin. Türkiye mazlum coğrafyalarda üzerine düşeni yapıyor, yapmaya da devam edecek” şeklinde konuştu.

AK PARTİ BURSA MİLLETVEKİLİ AHMET KILIÇ; “BÖLGEDE ÇOK ŞEY DEĞİŞECEK”
AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç ise İsrail’in Gazze’deki soykırımının bölgede büyük bir değişimin de başlangıcı olduğuna işaret etti. Dünyanın yeni bir değişime girdiğini belirten Kılıç, “Bu Filistin sorunu gibi algılansa da bölgede ve dünyada çok şey değişecek. Son yıllarda özellikle bölgede aşırı bir silahlanma söz konusu. Kripto paraların hayatımıza girmesiyle birlikte ekonomide de değişim yaşanacak. Artık paranın bir değeri olmadığı kanaati başladı tüm dünyada. Biz Türkiye olarak inşallah tüm bu yaşananların karşısında dimdik ayakta kalacağız” dedi.

AK PARTİ BURSA MİLLETVEKİLİ REFİK ÖZEN; “BURSA’DAKİ YATIRIMLAR HIZLA SÜRÜYOR”
AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen de Gazze’de yaşananlara değindikten sonra Bursa’da yapılan yatırımların son durumu hakkında MÜSİAD üyelerini bilgilendirdi. Hızlı trenin 2025 sonunda Bursa’da olacağını söyleyen Özen, “Ali Osman Sönmez Hastanesi de yüzde 95 oranında bitti. En geç sene sonu hayata geçecek. Eğitim yatırımlarımız da hız kesmeden sürüyor. Birçok okul var yapımı devam eden. Ayrıca Kuzey Marmara Otobanının Bursa kısmının da hayata geçirilmesi önemli. Bunun için gayret sarf ediyoruz” diye konuştu.

YILDIRIM BELEDİYE BAŞKANI OKTAY YILMAZ; “HER ALANDA GÜÇLÜ OLMAMIZ GEREKLİ”
Bayramlaşma törenine katılan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, MÜSİAD üyelerine yaptığı konuşmada Gazze’de yaşanan insanlık dramına değindi. Başkan Yılmaz, “Hepimiz kendi alanlarımızda daha güçlü olacağız ki Gazze’nin de kurtuluşu mümkün olsun. Hem ekonomi hem siyaseten de güçlü olmamız gerekiyor. Yaşadığımız bu süreçler bize topyekün yenilenmemiz gerektiğinin hatırlatıyor. Umarım bu bayram yenilenmemizin başlamasına vesile olur.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir