Narin cinayetinde anne ve ağabey dahil 8 kişi tutuklandı

Son dakika haberine göre, Diyarbakır’da Narin Güran cinayetinde mahkemeye sevk edilen 12 şüpheliden 8’i tutuklandı, 4’ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Narin cinayetinde anne ve ağabey dahil 8 kişi tutuklandı

Diyarbakır​’da 8 yaşındaki Narin Güran​’ın trajik ölümüyle ilgili yürütülen soruşturma devam ediyor. 21 Ağustos’ta kaybolduktan sonra 8 Eylül’de Eğertutmaz Deresi’nde cansız bedeni bulunan Narin’in cinayetinde adı geçen anne Yüksel Güran (44) ve ağabeyi Enes Güran’ın (18) ‘Kasten öldürme suçuna iştirak etmek’ suçundan, amca F.G.’nin (42) ‘Suç delillerini yok etmek’, kuzeni M.K., yengesi M.G. (46) ile kızı B.G. (19), halasının eşi M.Ş.K., tutuklu amca Salim Güran’ın işçileri M.S.A. (40) ve R.A.’nın da ‘Suçluyu kayırma, suç delillerini yok etmek’ suçundan tutuklama​ talebiyle mahkemeye sevk edilmişti.

SON DAKİKA HABERİ: Narin cinayetinde anne ve ağabey dahil 8 kişi tutuklandı - 5

ANNE VE AĞABEY TUTUKLANDI, BABA SERBEST!

Mahkemeye sevk edilen 12 şüpheliden aralarında anne, ağabey ve amcanın da bulunduğu 8 kişi tutuklandı. 4 kişi ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Tutuklanan 8 kişi arasında Narin’in annesi Yüksel Güran ile ağabeyi Enes Güran da yer alırken, baba Arif Güran ise serbest bırakılanlar arasında yer aldı.

SON DAKİKA HABERİ: Narin cinayetinde anne ve ağabey dahil 8 kişi tutuklandı - 2

Ayrıntılı soruşturma sürerken gözaltına alınan şüphelilerden sıva ustası Nevzat Bahtiyar’ın ifadesi ortaya çıktı.

Salim Güran’ın Narin’in cesedini saklaması için kendisine verdiğini anlatan Nevzat Bahtiyar ifadesinde, şunları anlattı:

“Salim Güran, battaniyeye sarılı bir şeyi göstererek, ‘Bunu yok edeceksin’ dedi. ‘İyi düşün, sana 200 bin lira veririm’ dedi.

Battaniyeye sarılı çocuğu alıp, çuvalın içerisine birlikte koyduk.

Muhtar Salim Güran ile birlikte ayrılmadan önce göl diye tabir ettiğimiz Eğertutmaz Deresi’ni işaret etti ve ‘Oraya götür’ dedi.

Ağacın yanında çok derin olmayan bir yer buldum. Burada biraz su vardı. Bu alana çuvalı bıraktım ki çuval birisi tarafından bulunur diye düşünerek üzerine bir taş koydum.”

OLAYIN GEÇMİŞİ

Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos’ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran​ için arama çalışması başlatılmış, Diyarbakır​ Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Tavşantepe Mahallesi Muhtarı ve aynı zamanda Narin Güran​’ın amcası Salim Güran, 2 Eylül’de çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklanmıştı.

Diyarbakır​ Valisi Murat Zorluoğlu, kaybolan Narin Güran​’ın 8 Eylül’de kıyafetleriyle Eğertutmaz Deresi kenarında çuval içinde üzeri taşla kapatılmış vaziyette saat 08.45 sıralarında ölü bulunduğunu açıklamıştı. Zorluoğlu, “İlk bulgulara göre kayıp Narin Güran​’ın öldürüldükten sonra bir çuvalın içine konulup dere kenarına getirildiği, çuvalla birlikte derenin kenarında suyun içine yerleştirildiği, üzerinin ağaç dalları ve taşlarla şüphe uyandırmayacak şekilde ve doğal bir görüntü verilerek kapatıldığı anlaşılmıştır.” ifadesini kullanmıştı.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir