Stoltenberg, Türkiye, ABD ve İngiltere’ye teşekkür etti

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Afganistan’daki krizden önemli dersler alınması gerektiğini söyledi. Stoltenberg “Türkiye, ABD ve İngiltere’ye Kabil’deki havaalanının güvenliğini sağlamaktaki hayati rolleri için teşekkür ediyorum” dedi.

Stoltenberg, Türkiye, ABD ve İngiltere’ye teşekkür etti

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, önceliklerinin Kabil Havalimanı’nın çalışmaya devam etmesini sağlamak ve insanların tahliyelerini tamamlamak olduğunu söyledi:

“Durum çok zor ve tahmin edilemez bir şekilde ilerliyor. Şu an karşımızdaki en büyük zorluk insanların Kabil Havalimanı’na ulaşması ve içeri girebilmesi.”

Taliban’ın Kabil’e girdiği pazar gününden itibaren 18 binden fazla kişinin tahliye edildiği de açıklandı.

Stoltenberg, yaptığı konuşmada Kabil Havalimanı’nın çalışmasına ve tahliye çabaların verdiği destek için Türkiye, ABD ve İngiltere’ye teşekkür etti.

NATO dışişleri bakanları, Taliban’ı, tüm yabancı uyruklulara ve vizesi olan Afganlara güven içinde ülkeden çıkabilmesi için izin vermesi uyarısında bulundu.

Toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada “Son 20 yıldır Afganistan’ın teröristlere güvenli bir liman olmasına engel olduk. Teröristlerin bizi tehdit etmesine izin vermeyeceğiz. Birlik içinde kalarak terörle mücadeleye devam edeceğiz” denildi.

Yaklaşık 20 yıldır ülkede operasyonlarını sürdüren NATO, bu yaz neredeyse tüm birliklerini Afganistan’dan çekti. Ancak Kabil’de hâlâ bir temsilcilik binası bulunuyor.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir