Nur Sürer’den Farah Zeynep Abdullah’a “Yılmaz Güney” yanıtı: Bazı densizler, filmi bile izlememiş

Sanatçı Nur Sürer, aldığı ödülü Yılmaz Güney’e armağan etmesini eleştiren oyuncu Farah Zeynep Abdullah’a isim vermeden tepki gösterdi.

Nur Sürer’den Farah Zeynep Abdullah’a “Yılmaz Güney” yanıtı: Bazı densizler, filmi bile izlememiş

Sanatçı Nur Sürer, aldığı ödülü Yılmaz Güney‘e armağan etmesini eleştiren oyuncu Farah Zeynep Abdullah‘a isim vermeden tepki gösterdi.

61’inci Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nün sahipleri, “Ayşe” filmindeki rolüyle Binnur Kaya ile “Mukadderat”taki performansıyla Nur Sürer olmuştu. Nur Sürer konuşmasında ödülünü Yılmaz Güney’e ithaf ederek “Bu ödülü, çoğunlukla değersizleştirilmek istenilen, bundan 40 yıl önce yaşamını Paris’te yitiren, biz sinemacıların en kıymetlisi ustamız Yılmaz Güney için alıyorum” demişti.

Sürer’in bu açıklamasına oyuncu Farah Zeynep Abdullah’tan tepki geldi. Abdullah sosyal medya hesabından Sürer’in konuşmasını paylaşarak, “Ne Yılmaz Güney’i be” ifadelerini kullanmıştı.

“Sorsan, bir Yılmaz Güney filmi seyrettin mi? Hayır”

Sürer de Abdullah’ın eleştirisine cevap verdi. ‘Talk & Food’ programına katılan Sürer, “Yılmaz Güney bizim sinemacılar için gerçekten çok önemli bir adam. Yeşilçam’dan bu yana gelen hikayemizde hiçbir sinemacı Yılmaz Güney ile ilgili en ufak bir şey konuşamaz, konuşmaz. O bizim kıymetlimizdir. Sinemacıların kırmızı çizgisidir ama bazı densizler, filmi bile izlememiş. Herhangi bir Yılmaz Güney filmini izlememiş insanlar. Adam öleli 40 yıl olmuş, 30 yaşındaki biri Yılmaz Güney ile ilgili bir hikaye uydurabiliyor. Sorsan, bir Yılmaz Güney filmi seyrettin mi? Hayır” dedi.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir