Okul çağı çocuklarında kahvaltı alışkanlıklarına dikkat

Burtom Konur Cerrahi Tıp Merkezi Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt.Minel Demirel ”Okul Çağı Çocuklarında Kahvaltının Önemi” ile ilgili bilgiler verdi.

Okul çağı çocuklarında kahvaltı alışkanlıklarına dikkat

Beslenme, anne karnına düştüğümüz andan itibaren bizler için hayati önem taşımaktadır. Sağlıklı ve dengeli bir diyeti bebeklikten yaşlılığa kadar sürdürmekse daha uzun yıllar sağlıklı yaşamamızın anahtar kilidi rolünü oynamaktadır. Bu yüzden bebeklik ve çocukluk döneminde kazanılan alışkanlıklar yetişkinlik dönemi beslenme düzeninin zeminini oluşturmaktadır.

Eylül ayı demek rutinlere geri dönüş ve okulların açılması demektir. Yeni okul dönemiyle birlikte çocuklarda beslenme düzeni de ön plana çıkmaktadır. Erken saatlerde okullarına ulaşmak için yola çıkan çocuklarda kahvaltı alışkanlığını oturtmak bazen zor olabilmektedir. Bunun önüne geçmek içinse en kolay ve pratik yöntem yanlarına beslenme çantası hazırlamaktır. Peki bu çantada neler olabilir?

  • Peynirli-sebzeli sandviçler,
  • Fırında kızartılmış patates ve sebzeler,
  • Evde içeriği zenginleştirerek hazırlanmış kek ve eşlikçi olarak süt,
  • Taze meyveler ile kuruyemişler

Sınırsız sayıda ve çocuğunuzun damak tadına uygun olarak farklı seçenekler oluşturulabilmektedir. Evde kahvaltı için vakit olmasa bile yanında götüreceği sağlıklı alternatifler ile yeterli ve dengeli beslenme planı oluşturabilme yeteneğine katkı sağlanacaktır.

Kahvaltıda sağlıklı alternatifler ile beslenme planına katkıda bulunan çocukların okul başarısı, odaklanma yeteneği ve algı düzeyleri daha yüksek olacaktır. Eminim ki her ebeveyn çocuğunun başarısını görmek isteyecektir. İstemek ve bunu gerçekleştirebilmek için katkıda bulunmak ayrı noktalardır. Bu noktaları birleştirmek de siz değerli ebeveynlere kalmış bulunmaktadır.

Sağlıklı beslenen başarılı çocuklar ile daha mutlu bir gelecek bizleri bekliyor.

Kendinize ve çocuğunuza iyilik katacağınız günlerde görüşmek üzere…

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir