Okulların açılmasına sayılı gün kaldı… Özel yurt fiyatları ne durumda?

Bursa Uludağ Üniversitesi 2024-2025 eğitim öğretim yılına 30 Eylül’de başlayacak. Üniversitelerin açılmasına sayılı günler kala öğrencilerin ve ailelerin yurt fiyat araştırmaları başladı. Kimisi kiralık evde kalmayı tercih ederken kimisi de özel yurtlarda kalmayı tercih ediyor. Peki Bursa’da yurt fiyatları ne kadar?

Okulların açılmasına sayılı gün kaldı… Özel yurt fiyatları ne durumda?

Haber: SİMLANUR İNCE
Kamera: MESUT ERDOĞAN

Bursa Uludağ Üniversitesi 2024-2025 eğitim-öğretim yılına 30 Eylül’de başlayacak. Üniversitelerin açılmasına sayılı günler kala, öğrenciler ve aileleri ev ve yurt fiyat araştırmaları yapıyor. Peki Bursa’da özel yurt fiyatları ne durumda?

Üniversiteyi şehir dışında okuma durumunda kalan öğrenciler barınma kriziyle karşı karşıya. Ev kiraları ateş pahasıyken Bursa’da yurt fiyatları da aldı başını gidiyor. Geçen yıl Görükle’de yurt fiyatları aylık 8 bin ila 15 bin arasında değişiklik gösterirken bu yıl 12 bin ila 25 bin arasında değişiyor. Öğrencilerinin özel yurtlarda kalmasını isteyen velilerin cebinden yıllık 144 bin ila 216 bin lira arasında para çıkması gerekiyor.

Sosyal alan

Üniversitelerin açılmasına sayılı günler kaldı. YKS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla üniversite öğrencileri ve aileleri, kazandıkları üniversitelerin yolunu tutmaya başladı. Aileler ilk yıllarda çocuklarını bir yurda yerleştirmeyi mantıklı bulurken fiyatlar karşısında da şoke oldu.

Yemekhane

Okulların açılmasına az bir süre kalmasıyla yurtlarda doluluk oranının yüzde 50 civarında olduğunu dile getiren bir yurt müdürü, 2 kişilik odaların kahvaltı ve akşam yemeği dahil aylık 12 bin lira ile odanın durumuna göre 25 bin arasında değiştiğini söyledi. Apart yurtların ise 8 bin liradan başlayarak 14 bine kadar çıktığını söyleyen işletmeci, öğrencilerin konforu açısından yurtların daha uygun olduğunu da belirtti.

Çalışma Odası
Ortak Alan/Mutfak

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir