Ölen oğlunun spermiyle torun sahibi olacak

Hindistan’da kan kanseri nedeniyle ölen oğullarının dondurulmuş spermlerini hastaneden talep eden aile ret cevabını öğrenince soluğu mahkemede aldı. Mahkeme, dondurulan spermlerin verilmesine hükmetti.

Ölen oğlunun spermiyle torun sahibi olacak

Hindistan‘da yaşayan 30 yaşındaki Preet Inder Singh‘e kan kanseri teşhisi koyuldu. Bu olay ardından tedavi için hastanede kalan Singh‘e doktorlar, sperm kalitesi için dondurma işlemi uygulamaları gerektiğini söyledi. Oğlunun eylül 2024’te öldüğünü ve sperm örneklerine erişmek isteyen anne Singh, “Kemoterapiye başlamadan önce hastane, tedavinin sperm kalitesini olumsuz etkileyebilme ihtimaline karşı spermlerini dondurmasını tavsiye etti. Bekar olan oğlumuzdan numune alındı ve 27 Haziran 2020’de donduruldu. Eylül ayı başında oğlumuz hayatını kaybetti. Oğlumuzun dondurulmuş spermlerine erişmek istedik ancak hastane talebimizi reddetti” diye konuştu.

Delhi Yüksek Mahkemesi’ne dilekçe veren çift, mahkemeye oğullarının sperm örneği kullanılarak doğacak çocuğu büyütmek istediklerini ve ölümleri durumunda, hayatta olan iki kızlarının çocuğun tüm sorumluluğunu üstleneceklerine dair taahhütte bulundu. Mahkeme, 4 yılın sonunda sperm örneklerinin aileye verilmesine karar verdi.

Oğlunu kaybeden Harbir Kaur, “Çok şanssızdık, oğlumuzu kaybettik. Ancak mahkeme bize çok değerli bir hediye verdi. Artık oğlumuzu geri alabileceğiz” dedi.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir